Column: bye bye vet

Column: bye bye vet

37,9% vet. Daar bestaat mijn lichaam uit. Even ter vergelijking: chips bevat 34,5% vet per 100 gram. Reken maar uit. Er hoeft geen rekenwonder aan te pas te komen om vast te stellen dat ik vetter ben dan mijn lievelingseten.

Maat houden, ik kan het niet. Want wie eet er nou maar 100 gram chips? Dat is net zoiets raars als een halve pizza, een ijsje zonder hoorntje en pasta zonder saus. Mij niet gezien. Dan maar helemaal niet. Want afvallen, dat is aan mijn vetpercentage en gewicht te zien, bittere noodzaak. Niet omdat ik anderen in de weg zit met mijn vet, maar mezelf. Kom ik iemand tegen die ik een tijdje niet gezien heb, dan ben ik ervan overtuigd dat ze zien dat ik ben aangekomen. Dat ze tegen mijn onderkin praten in plaats van tegen mij. Not so funny kan ik je vertellen.

Daarom begin ik met NewFysic, een gezonde manier om af te vallen. Het soepdieet, grapefruitdieet of het sapdieet laat ik maar even achterwege. Door de vlogs van die leuke Jamie Li wist ik al een beetje hoe de vork in de steel zat bij NewFysic. Of ik überhaupt nog een vork mag vasthouden? Godzijdank wel. Maar voordat ik mocht beginnen, moest ik eerst op intake bij coach Manja.

Veel te snel zei ik dat ik vanmiddag al tijd had. Hoe haal ik dat in mijn hoofd? Midden op de dag is toch iedereen op zijn zwaarst? Holy moly, snel maar een rondje hollen. Wie weet zweet ik er nog wat kilo’s af. Dat ik het maar 2,5 km heb volgehouden (en twee keer moest uithijgen) vertellen we er maar niet bij. Ooit liep ik een halve marathon, wie kan zich dat nu nog voorstellen. Anyway, ik besloot geen spijkerbroek aan te trekken, dat weegt al gauw 2 kilo extra in mijn maat dus ik ga voor een lichter stofje.

Koningsdag (dus: wijn) komt eraan, een weekendje weg (uit eten), de verjaardag van mijn moeder op 30 april (hallo oranje tompouce), Bevrijdingsdag, een lunchafspraak…. HOE ga ik dat doen? Gelukkig mag ik van coach Manja maandag beginnen, dat scheelt. 

Mocht je mee willen doen met de healthy lifestyle, gebruik dan #fitopcitytrip bij je Instagrampost. Dan voel ik me niet zo lonely. Ben ik even blij dat ik van het weekend nog taart, nootjes, sushi en wijn mag nemen. En weet je wat? Ik heb nog zin om aan mij nieuwe leven te beginnen ook! Wie had dat gedacht. 

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

7 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief