Column: Het Dertigers Dilemma

Dertigers DilemmaWat ik wil weet ik dus niet. Vaak probeer ik vlak voordat ik in slaap val te bedenken wat ik nou écht wil met mijn leven. Mijn werkende leven dan vooral. In deze tijd is er zoveel mogelijk en zoveel te kiezen. De ene ochtend word ik wakker met het idee tóch een webshop met paspoorthoesjes te beginnen, de dag erna besluit ik een boek uit te brengen.

Het Dertigers Dilemma. Ik vind het maar niets. Weten wat je wilt lijkt opeens het hoogst haalbare. Op de voet gevolgd door succes. Wat succes is, is denk ik voor iedereen verschillend. Veel volgers op Instagram, waarom wil ik dat eigenlijk? Een mooie feed, trouwe volgers, dat is toch veel belangrijker. Maar heb ik die? Social media maakt me onzeker en toch kan ik niet zonder. Het hoort bij mij en bij mijn werk.

In mijn middelbareschooltijd rende ik na school zo snel als ik kon naar het bakbeest van een computer in de slaapkamer van mijn ouders om ‘online’ te gaan. Chatten was een hobby die nooit verveelde. Na een paar jaar verruilde ik MSN voor Hyves om krabbels uit te delen. Momenteel behoren Facebook en Instagram tot mijn beste vrienden.

Alles waar je tijd in steekt groeit. Zo ook Instagram. Maar verslap je even, dan ben je in een weekend zo weer 20 volgers kwijt. En dát ben ik soms zat. Dan verlang ik naar een baan waarbij je om 17.00 uur de deur dichttrekt die je de dag erna om 8.30 uur weer opent. Aan de andere kant: terwijl ik daaraan denk krijg ik al de kriebels. Dan droom ik weer van een tweede website: een kookblog en recepten bedenken. Of misschien toch mijn portfolio site Kim-dejong.nl omtoveren tot daily blog? Het enige dat ik toch echt zeker weet, is dat ik wil ondernemen. Eigen baas zijn. Werken wanneer ik wil en niet omdat het kantooruren zijn. Of toch niet?

Wat ik voor kerst wil? Een idee van wat ik wil met mijn leven. Leuk dat je het vraagt. Kan iemand daarvoor zorgen? Liefst in een goud glitter papiertje.

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief