Column: Een dikke dertiger?

Column: Een dikke dertiger?

Over drie maanden is het zo ver: the big 30. Liever niet letterlijk, want big wil ik niet zijn. Niet de Engelse big en ook zeker niet de Nederlandse big. Vijf jaar geleden schreef ik op de School voor Journalistiek een brief aan mijn toekomstige zelf. Één ding dat ik opgeschreven had, had ik al die jaren stiekem wel onthouden hoor. Mijn gewicht van toen stond in de brief. Eind 2016 viel ‘ie op de mat. Ik moest er even van bijkomen. Met een glas wijn en een zak chips. Zo. Dat zal ze leren, die gemene waarheden. Ik ben namelijk 11 kilo (!) aangekomen, in vijf jaar tijd. Just let that sink in. Als dit tempo zich voortzet moet ik over 20 jaar uit huis getakeld worden met een hijskraan, om naar de sportschool te kunnen gaan. Zie je het al voor je?

Oh jongens, de zomer komt eraan! Dan kan ik mijn onderkin – waar voedsel in verdwijnt als bij een pelikaan – niet meer wegmoffelen onder mijn sjaal. Hoewel ik nog steeds – thank God – niet moddervet ben, mogen er wel 30 zakken chips af. Zes kilo, moet lukken toch? Het maakt het er alleen niet makkelijker op dat al die hotspots waar ik over schrijf ook getest moeten worden. En wat te doen tijdens stedentrips? Mag ik dan alleen nog maar kíjken naar al het lekkere eten terwijl ik aan een wortel knaag?

Het is heus niet de eerste keer dat ik het Spanish benauwd krijg van die gezellige extra kilo’s. Zo heb ik wekenlang in de bloedhitte Kayla-oefeningen gedaan. Wie kent ze niet. De hel, maar ze werken wel. Toch hield ik die 385 burpees en 96 squats niet vol. Ook registreerde ik maaltijd in, maaltijd uit ál mijn calorieën in de app Lifesum. Handig, maar voor geen normaal mens vol te houden. Misschien is dat wel waar het fout gaat, op dit gebied heb ik geen ruggengraat. Ja, verstopt onder het vet. Als iemand vraagt om ergens te gaan eten ben ik de eerste die ja roept. Een drankje, foodfestival (ja, die komen er ook weer aan) hier en daar of avondje uit? Ik ben voor. Altijd.

Maar vanaf nu zal ik vaker nee zeggen (getver). Hoe ik het ga doen weet ik nog niet, maar die zes kilo moet er voor 11 juni af. In 2017 dan hé, dat moge duidelijk zijn. Liefst nog iets meer dan zes kilo, maar ik stel liever haalbare doelen. Mocht je de gouden tip hebben hoe ik al dat lekkere – maar dikmakende – eten afsla en hoe je überhaupt nee zegt tegen een wijntje op het terras (in de zon nota bene) zonder dat m’n vrienden me verlaten, dan zijn die meer dan welkom. Het liefst wel zodat ik af en toe nog wel iéts lekkers mag eten. Het moet tenslotte wel leuk blijven.

Fat facts

Gewicht: zo’n zes kilo te zwaar.
Broeken: te strak, zelfs uit een gescheurd. Geen grap.
Honger: altijd.
Deadline: 11 juni 2017

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

6 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief