Column: Een half miljoen stappen tot kerst

Column: een half miljoen stappen tot kerst

500.000 stappen tot kerst. Van 24 november tot 24 december om precies te zijn. Waarom ik vrijwillig heb meegedaan aan deze challenge? Geen idee. Dat heb ik wel vaker met challenges. Ik begin altijd heel fanatiek (lees: ik wil dat iedereen meedoet en vind beginnen vervolgens iets minder leuk), om er vervolgens achter te komen dat het toch best wel heel lastig is.

Een half miljoen stappen in een maand is nogal wat kan ik je vertellen. Gemiddeld zetten mensen 6.000 stappen per dag. Als je gezond wilt doen dan is 10.000. Wij – deelnemers van de #500ktochristmas – zetten er 16.129 per dag. Althans, dat haal ik dus lang niet elke dag. Gelukkig mag je ook de ene dag wat meer lopen dan de ander. Kun je die drukke werkdag mooi in het weekend compenseren.

Om je een beeld te geven: 16.129 stappen is bijna 3 uur lopen. DRIE UUR. Elke dag. Alsof we met z’n allen niets beters te doen hebben. Op de bank Expeditie Robinson kijken bijvoorbeeld. Of stiekem Utopia (sssht tegen niemand zeggen en ja, ik schrok in stilte toen ik hoorde dat Utopia stopt).

Als je iemand op het station driftig heen en weer ziet lopen die om de paar minuten op haar fitbit kijkt? It’s me. Lopend ga ik deze maand overal naar toe. Van huis naar kantoor, van huis naar de stad, van de ene afspraak naar de andere. Sneeuw of geen sneeuw. Ik heb zelfs twintig minuten in huis hardgelopen. Op sokken. Soms vloekend, meestal niet. Want het gevoel dat je een challenge behaald, is tóch wel fijn. Hoe klote al die stappen ook zijn.

Elke maand een challenge

Misschien moet ik in 2018 elke maand een challenge doen. Gewoon, om mezelf uit te dagen. Om nieuwe dingen te proberen. Elk weekend van januari een andere stad bezoeken bijvoorbeeld (wat een straf) of in februari elke Friday alleen avondeten met de F nuttigen. Kan dat überhaupt? Fondue en Filodeeg, is het enige dat ik tot nu toe kan bedenken. Let me know als je een leuke (reisgerelateerde)challenge weet!

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief