Column: het weer

Column: Het weer

We hebben het er altijd over. Elke dag, elk uur. Bij de kapper, bij het koffieapparaat op kantoor. In de winter hopen we op sneeuw, maar ‘oh wee’ als er een paar vlokjes vallen als je net de deur uit moet. Dan is het hommeles. Dan rijden de treinen niet en staan er monsterfiles. Gelukkig is het nu zomer. Dan klagen we niet.

Ha, grapje. Natuurlijk zeuren we ook nu over het weer. Want wat is het godsgruwelijk heet. Zó warm dat het Nationaal Hitteplan van (zonne)kracht is. In mijn appartementje in Amsterdam wordt het gerust 31 graden. In de winter waait de wind door alle kieren, maar in de loeihete zomers is er geen zuchtje wind te bekennen. Je kunt er een eitje bakken op het tv-meubel. Moet je wel eerst van de bank komen, waar je hoogstwaarschijnlijk aan vastgeplakt zit.

Reizen staan in het teken van het weer. Want hoe verpest is je stedentrip als de straten van Parijs veranderen in een zwembad door extreme regenval. En een wintersport zonder sneeuw is ook net niet geslaagd. En áls de zon dan schijnt terwijl je op een terrasje in Rome zit, geniet je ervan terwijl je aan je wijntje nipt. Tot er een grote boze wolk aan komt om joúw stedentrip te verpesten. Dan hoopt de ene helft van het terras dat de zon sterker is dan de wolk. De andere helft zucht hoe warm het is en dat ‘ie blij is met een beetje schaduw. Want die hebben we de hele dag nog niet gehad en we zijn aan het verbranden, en…

Ach ja, het weer. Je kunt er (gelukkig) niets aan doen. Dus laten we maar weer snel genieten van het zonnetje dat – iets te hard – schijnt. Voor je het weet is het weer te koud. 

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief