Column: Huilende kinderen in het vliegtuig

Column: Huilende kinderen in het vliegtuig

Niemand vindt het leuk als er een huilend kind in het vliegtuig zit, maar vervelender nog zijn de mensen die zich er openlijk aan storen. Zoals op de vlucht vanuit Kos laatst. Een kind van een jaar of twee vond de vlucht niet al te leuk en liet dat merken door als een sirene te huilen. De ene keer jammerend en zacht, de andere keer keihard alsof er een noodgeval plaatsvond.

Huilende kinderen in het vliegtuig

De vrouw van middelbare leeftijd naast mij vond het nodig om bij elk geluid uit het kind haar vingers demonstratief in haar oren te steken. Maar wel pas nadat ze zo’n 50 keer boos achterom had gekeken. Want dat helpt, dacht ze. Ik zag haar denken: ‘als ik maar boze blikken naar de ouders werp dan snoeren ze hem (of haar, dat kan ik aan het gehuil niet horen) wel de mond.’ Alsof die ook niet liever lekker de Ouders van nu uitpluizen terwijl hun oogappeltje ligt te pitten.

Al gauw merkte ik dat de zeurende mevrouw een medestander zocht. Ze keek me vragend aan met zo’n blik van ‘vind jij het ook zo irritant’. Ehm, ik vind u vooral irritant. En ik word zenuwachtig van dat gestaar. Tijdens mijn poging om te slapen vond de zeikerd het nodig om in mijn oren te tetteren dat ‘kinderen van 2 er niks aan hebben om op vakantie te gaan want ze kunnen zich er toch niks van herinneren.’ Dat mag pas vanaf 4 jaar, haar zelf verzonnen regel. Ik krijg te horen dat deze vakantie puur voor de ouders is. En dat ze het kind thuis moeten laten.

Naast dat ze er zomaar vanuit gaat dat de mensen met de koter op vakantie zijn geweest (in plaats van een andere reden van reizen), heeft ze ook het lef niet om tegen de ouders te klagen. Na een uur mekkeren heeft ze ook haar medereiziger zo ver. Mopperend zuchten ze tegen elkaar: ‘tja hij moest zo nodig mee he’ en ‘ga lekker in Nederland op vakantie’.

Als ik zeg dat ik het er niet mee eens ben, kijkt ze mee op z’n zachts gezegd vreemd aan en zegt met een lang gezicht dat zij dat niet begrijpt. Nou mevrouwtje, ik begrijp niet dat u uw schoenen uit heeft en uw voeten met die dampende pantykousjes in het gangpad steekt. Dát is pas irritant.

Let’s get social!

Volg je CityStyleGuide al op Instagram Stories, Instagram en Facebook? Ik zie je daar!

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief