Column: ongelukkig nieuwjaar

Ongelukkig nieuwjaar
Van je fiets vallen en weten dat je tanden het niet gaan overleven, is geen fijn idee kan ik je – helaas – vertellen. Na een heel leuk oud en nieuw feestje in de Utrechtse Neudeflat, met het mooiste uitzicht op het vuurwerk, fietste ik naar huis. Heel ver kwam ik niet, want ongeveer naast de flat flikkerde ik keihard van m’n fiets. Er kwam een taxi aan, ik wilde aan de kant gaan en het was glad. Een dom ongeluk, waarvan ik de dagen erna ongeveer elk half uur denk ‘had ik maar anders gefietst’, ‘was ik maar niet daarheen gegaan’ en ‘was ik maar thuis gebleven die avond’. Maar het was oud en nieuw, natuurlijk zat ik niet thuis op de bank en het is niet anders gegaan.

Al gelijk wist ik: mijn voortanden zijn afgebroken. Pas later zag ik dat ook mijn twee hoektanden er niet ongeschonden vanaf zijn gekomen. Een bezoekje aan het ziekenhuis en een noodtandarts op 1 januari konden het niet veel beter maken. Gelukkig maakte mijn eigen tandarts dinsdagmiddag gelijk tijd voor me vrij en had ik na 2 uur in de stoel te hebben gelegen weer tanden! Hoewel het nog altijd afwachten is hoe het met de zenuwen en wortels van m’n tanden gesteld is, ben ik blij dat ik in ieder geval weer kan praten zonder met een sjaal voor mijn gezicht door het leven te gaan.

Met een lip die 3 keer zo dik was (hij wordt steeds dunner gelukkig), een blauw/zwarte plek aan de binnenkant van m’n lip (ik wist niet eens dat dat kon) en een door elkaar geschud hoofd, heb ik waarschijnlijk nog mazzel gehad. Maar zonder tanden en met een duckface door het leven moeten, was niet m’n grootste hobby. De eerste dagen van 2018 ging ik als Halloween Instagram Filter door het leven. Een McDonald’s frietje naar binnenschuiven was overigens nog nooit zo makkelijk. Ik hoefde mijn mond niet eens meer open te doen. De komende zes weken zie je mij alles in babyhapjes snijden, want afhappen is er voorlopig niet meer bij. Maar hey, er zijn ergere dingen.

Duimen jullie mee dat mijn (nep)tanden en ik geen enge andere behandelingen hoef te ondergaan? Dan wordt het misschien toch nog een gelukkig nieuwjaar!

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

4 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief