Column: Partij voor de reizen

Column: Partij voor de reizen

Bestond er maar een partij voor de reizen. Of beter gezegd: voor reizigers. Waar niemand, maar dan ook niemand, uitgesloten wordt. Een partij die zich inzet voor het recht op vakantie, meer vakantiedagen en een kortere werkweek. Dat wil toch iedereen? 

Studiereizen naar Barcelona op de middelbare school, uitwisselingen met buitenlandse studenten en schoolreisjes op de basisschool. Andere landen leren we al vroeg kennen, ook als we dat niet van huis uit mee kunnen krijgen. Maar hoe betaalt een moeder van vier kinderen de Barcelona-trip van haar puber op de middelbare? Iedereen moet het recht hebben om andere landen te ontdekken, al is het maar omdat je daar veel meer van leert dan van het turen naar de Bosatlas. Bovendien wordt het veel makkelijker om te shinen bij topo als je andere landen bezocht hebt. Dan kun je niet alleen met je ogen dicht verschillende steden aanwijzen, je kunt ook vertellen wat de inwoners eten en welke gebouwen er in de hoofdstad staan.

De partij voor de reizen richt zich natuurlijk ook op infrastructuur, belastingen en onderwijs. Ongelijkheden worden tegengegaan; iedereen moet de kans hebben om te leren en dus te reizen. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat de bloeddruk van vakantiegangers daalt, je beter slaapt en beter met stress om kunt gaan. Win-win dus, want hierdoor presteer je hoogstwaarschijnlijk een stuk beter op je werk.

Bestond er maar een partij voor de reizen, dan zou mijn stem daarheen gaan. 

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief