Conceptstore Merci in Parijs

MerciOui oui, Paris! Dat Parijs dé ultieme modestad is, weten we natuurlijk allang. Maar waar vind je nou de leukste winkeltjes waar je niet tussen hordes toeristen rondslentert? Daarvoor ben je in de trendy wijk Le Marais aan het juiste adres. En dan mag een bezoekje aan conceptstore Merci niet ontbreken!

Merci opende bijna vijf jaar geleden haar deuren (maart 2009), maar is nog steeds even origineel! In de conceptstore komen fashion, design en interieur samen én kun je er terecht voor een hapje & drankje. Niet een kop thee in een hoekje van de winkel, nee, Merci beschikt over maar liefst drie verschillende cafés. Een rendez-vous in het Used Book café, waar maar liefst 10.000 boeken in de bibliotheek staan of een gezonde lunch in La Cantine de Merci in de kelder (grenzend aan de binnenplaats). In het Ciné Café nuttig je een heerlijke Franse lunch terwijl er, op de muur geprojecteerd, een klassieke film draait. Het café heeft een fijn terras aan boulevard Beaumarchais.

Merci (1)

Kleding, reisartikelen (van trolleys tot zonnebrillen), interieurartikelen, sieraden, deurstickers; werkelijk alles kun je er vinden! Merci heeft een oppervlakte van 1500 vierkante meter, vol met mooie spullen. En als je even moe bent van het winkelen, plof je neer in een van de cafés. Beaucoup de plaisir!

Merci, 111 boulevard Beaumarchais Parijs
www.merci-merci.com

Beeld: Merci.

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

3 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief