Dagje Den Bosch tips voor de leukste hotspots

Dagje Den Bosch tips voor de leukste hotspots

Dagje Den Bosch op de planning? Wij deden wat voor onderzoek en speurden naar de leukste must visits in deze Brabantse stad. Deze hotspots in ‘s-Hertogenbosch mag je tijdens je citytrip niet overslaan!

Dagje Den Bosch tips
MonQui

Dagje Den Bosch tips voor de leukste hotspots

Als je het station uitloopt richting het centrum, kom je langs MonQui. Een hele toffe conceptstore van maar liefst drie verdiepingen. Op de begane grond kun je koffie drinken, lekker wat eten en unieke items shoppen in de Sip&Shop. De collectieve werkruimte voor zzp’ers is op de tweede verdieping en op de derde verdieping kun je zelfs overnachten. In het monumentale pand zijn twee prachtige kamers die je kunt boeken, ideaal tijdens je stedentrip.
Stationsweg 19, Den Bosch
www.monqui.nl

YAYA

Dagje Den Bosch tips voor de leukste hotspots
Conceptstore YAYA is in veel steden – ook buiten Nederland – een begrip, zo ook in Den Bosch. De mooie items in het leuke boetiekje aan de Krullartstraat trekken je direct naar binnen. Ze hebben er van alles: van interieurspullen tot kleding en een koffiecorner. Leuke lijstjes voor aan de wand? Check! Bijzettafeltjes? Heeft YAYA ook! Een nieuwe outfit? Kun je er zeker vinden!
Krullartstraat 18, Den Bosch
www.yaya.nl/stores/den-bosch

Verkadefabriek

Dagje Den Bosch tips voor de leukste hotspots
De oude koekjesfabriek is elke dag vanaf 11.00 uur open voor een kop koffie met – uiteraard- een Bossche Bol. Je kunt er tot laat in de avond terecht voor lekker eten en drinken (er is een uitgebreide menukaart) én er is een fijn terras. Maar de Verkadefabriek is meer dan alleen een café-restaurant. Film, theater, cabaret, dans en muziek, alle vormen van creativiteit komen hier samen.
Boschdijkstraat 45, Den Bosch
www.verkadefabriek.nl

Eetcafé Beekveld

Dagje Den Bosch tips voor de leukste hotspots
Bij eetcafé Beekveld kun je terecht voor lunch en diner, maar ook borrelen – inclusief borrelhapjes en bier – kan er heel goed. Het personeel is hartstikke aardig en het voelt er een beetje als een huiskamer. Lunchen doe je vanaf 12.00 uur met salades, sandwiches, soep en – hoe kan het ook anders – worstenbroodjes. Leuk: bij het diner zijn alle voorgerechten ook in het klein te bestellen zodat je meerdere gerechten kunt proeven. Alles wordt overigens klaargemaakt in de open keuken. Op de dinerkaart? Tonijn tataki, Burgers, zalm, kogelbiefstuk, risotto, entrecote, flammkuchen en een Thais gerecht met witte lijst (ha, zo staat het ook echt op de kaart). Om af te sluiten neem je een kop koffie met monchoutaart, appelkoek of witte chocolade cheesecake.
Kruisstraat 25, Den Bosch
www.eetcafebeekveld.nl

The Duke Boutique Hotel

Dagje Den Bosch tips voor de leukste hotspots
Wil je je dagje ‘s-Hertogenbosch verlengen? Zorg dan dat je in een goed hotel slaapt. The Duke Boutique Hotel is er zo een. In het centrum van Den Bosch is dit hotel – met een hele toffe inrichting – gelegen. Er zijn 17 kamers die allemaal een Duke size (180 x210) boxspring bed hebben, een grote regendouche en een Illy espresso machine. Het ontbijt is in de gezellige Living Room en is ingericht door health & lifestyle coach Floor van Boxtel, dan weet je tenminste zeker dat het gezond is. Ben je van plan de hele dag veel te eten in de vele hotspots die Den Bosch rijk is? Dan kun je je altijd nog even aan de fitness voorzieningen van het hotel wagen.
Kerkstraat 69, Den Bosch
www.thedukehotel.nl

Beeld: websites van de hotspots en CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

4 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief