Dagje toeren met een oldtimer: Mini Cooper

toeren met een oldtimer Mini Cooper Waterland

Of je nu iets te vieren hebt of zomaar een dagje weg wilt, een dagje toeren met een oldtimer is een aanrader. Wij mochten een dagje door Nederland rijden met een Oldtimer Mini, een hele leuke ervaring!

Lees ook:
Nederlandse steden om te winkelen

Mini-Cooper

Toeren met een oldtimer

Je ziet ze weleens rijden, van die mooie oude auto’s van vroeger. Oldtimers. Hoewel ik vrij weinig met auto’s heb, vallen oldtimers mij toch altijd op. De Volkswagenbusjes zijn tegenwoordig een heus begrip, iedereen wil roadtrippen met een pastelkleurig busje. Ze zijn razend populair. De loods van Huureenoldtimer.nl in Nieuwegein staat vol met deze busjes, maar ook heel veel andere mooie oldtimers.

loods Huureenoldtimer.nl
De loods van Huureenoldtimer.nl in Nieuwegein

Je kunt er terecht voor een dagje (of meerdere dagen) rijden in een Volkswagen Kever, Porsche Speedster, Fiat 500, Volvo Amazon, MG B, Lelijk Eendje (Citroen 2 CV), Ford Mustang, Mini Cooper en een Volkswagencamper. Op de website vind je alle types en kleuren.

Wij gingen op een vrijdag in augustus mét mooi weer (yes!), een dagje door Nederland toeren met de witte Mini Cooper. Want waarom zou je alleen een oldtimer huren op je trouwdag? Zomaar een willekeurig dagje weg is minstens zo leuk!

Mini-Cooper oldtimer achterkant toeren met een oldtimer

Mini Cooper oldtimer

Met de kleine witte Mini Cooper reden we langs de Vecht, door Breukelen en door Waterland. Een beetje toeren door mooie stukjes Nederland is leuker dan over de snelweg. We reden daar wel een stuk, omdat we ook nog naar Zoetermeer gingen. De oldtimer kan maximaal 90 kilometer per uur, dus het duurt iets langer voordat je op je bestemming bent. Maar je huurt zo’n auto natuurlijk niet voor de snelheid.

toeren met een oldtimer

Prijzen Oldtimer huren

Wat ik wel een grappig feitje vind, is dat je hier dus niet extra betaalt als je de auto huurt voor je bruiloft bijvoorbeeld. Ze werken met vaste dagprijzen, waarvan vrijdag de duurste dag is (want populairste trouwdag). Maar je betaalt dus voor elke gelegenheid hetzelfde bedrag. Voor deze Mini Cooper oldtimer betaal je op maandag, dinsdag of woensdag €210, op donderdag €259, op vrijdag €310 en op zaterdag en zondag €259.

Wil jij ook een keer een oldtimer huren? Je haalt de oldtimer tussen 9.00 en 10.00 uur op en brengt de auto om 18.00 uur weer terug. Bij Huureenoldtimer.nl hebben ze ook routes en je kunt er arrangementen bijboeken zoals een picknick, pannenkoeken eten, een professionele fotoshoot, high tea of puzzeltocht. Ook kun je een oldtimer huren om een – jawel – huwelijksaanzoek te doen. Leuk is dat je dan (mits je partner ‘ja’ gezegd heeft) korting op jullie uiteindelijke trouwvervoer krijgt.

close-up achterkant Mini-Cooper

Bedankt voor de leuke samenwerking Huureenoldtimer.nl!

Volg jij Citystyleguide al op Pinterest, Facebook en Instagram? Ik zie je daar!

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply