Daluma in Berlijn

Daluma Berlijn

Speciaal voor de #HealthyTravelChallenge (waarbij je té leuke prijzen kunt winnen), bezocht Carmen van TheSLCTD de healthy hotspot Daluma in haar woonplaats Berlijn.

Gezonde voeding vind ik reuze belangrijk. De Ferrero Rocheetjes laat ik er niet voor staan, het goddelijk pistache-ijs van Süße Sünde op de Weinbergsweg in Berlijn ook niet, maar bij de grote gele M zul je mij nooit meer zien, al jaren niet. Ik doe hoe dan ook niet aan fastfood ketens. Enfin, dat is meteen ook wel mijn grootste troef in de mega gezondheidshype die momenteel Berlijn overneemt (Berlijn werd onlangs tot ’s werelds meest vegan-friendly stad gekroond). Persoonlijk heb ik daar dan ook weer weinig mee. Veel te moeilijk, te duur en gewoon toch echt niet zo lekker. Vind ik dan hè. Ik heb al heel wat raw taartjes en vegan sandwiches naar binnen gewerkt met ex-collegaatjes die zo’n zompige hap wel konden waarderen en dan ben je solidair.

Daluma Berlijn

En dan is daar opeens Daluma. In dezelfde straat waar mijn favoriete ijsbollen genereus worden geschept, bevindt zich nu een heuse gezondheidstempel. Je valt er over de slordige knotjes en witte Adidasjes, en honden zijn ook welkom. Iedereen is er vriendelijk en zen en de mannen hebben staartjes, of knotjes dus. Het is duidelijk de place to be voor clean eating knappe mensen. Je eten is er raw of van de categorie superfood. Wat dat betekent? Je kiest een basis (quinoa, linzen, rijst, e.d.) en vervolgens een topping met veel groen en een sausje.

Daluma Berlijn

 

Allemaal heel erg verantwoord natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan lijnzaad, kokosbloesemstof, tamarinde, amandelboter en baby spinazie. Allemaal ongelofelijk Instagram-fähig (kijk maar op hun website). Smoothies en verse sappen hebben ze ook met al even magische ingrediënten als het eten. En toetjes! Halleluja! Helaas heb ik deze niet geproefd, daar ik een lunch van in totaal 20 euro toch wat on-Berlijns vond. Had ik misschien wel moeten doen, want het is nu bijna zes uur en ik kijk al scheel van de honger. Gelukkig heb ik mijn Ferrero Rocheetjes nog. Bon app!

Waar: Weinbergsweg 3, Berlijn
Website: www.daluma.de

Tekst & Beeld: TheSLCTD

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief