De goedkoopste vliegtickets

De goedkoopste vliegtickets

Op stedentrip gaan is natuurlijk nog leuker als je de goedkoopste vliegtickets weet te vinden. Ben je net terug van je zomervakantie, maar kun je niet wachten om weer weg te gaan? Er is niets leuker dan een vakantie plannen! Deze websites gebruik ik zelf altijd als ik op reis ga. Het is even een werkje om alle prijzen te vergelijkingen, maar dan vind je wel de goedkoopste vliegtickets!

Paperflies
Op Paperflies.com vul je eenvoudig je vertrek- en aankomststad in, de datum en het aantal personen. Het systeem zoekt dan uit welke vliegmaatschappijen de goedkoopste tickets aanbieden, keurig gesorteerd van laag naar hoog. Ook kun je zelf aanvinken of je een directe vlucht wilt of een met overstap. Eenmaal je datum ingevuld, dan komt er ook een agenda met vliegprijzen in beeld voor als je flexibel in je dagen bent.

Schipholtickets
Je vult de luchthaven van vertrek in, dat kan overigens ook een andere dan Schiphol zijn, en je aankomstluchthaven. Ook hier kies je de datum waarop je wilt vertrekken en het aantal personen. Op Schipholtickets.nl kun je direct aanvinken dat je vanaf een andere bestemming terug wilt vliegen. Handig: je krijgt gelijk het totaalbedrag te zien. Hier geen handig overzicht met flexibele data, maar wel een schematische weergave van de verschillende maatschappijen.

De goedkoopste vliegtickets

Skyscanner
Bij Skyscanner.nl kun je naast de gebruikelijke gegevens (vluchtdata, aantal personen en stad) ook vliegvelden in de buurt toevoegen. Deze website heeft ook de optie om alleen directe vluchten weer te geven. Ook hier zie je direct het bedrag per persoon (van laag naar hoog) én het totaalbedrag. Er staat duidelijk in het groen bij als het een directe vlucht betreft en in het oranje als je over moet stappen.

Google Flights
Heel handig bij Google.nl/flights is dat je bij het invullen van de data in een kalender al direct alle (goedkoopste) prijzen ziet staan. Dit is extra handig als je niet aan een bepaalde datum gebonden bent en je eerst je reis boekt voordat je vrij neemt. Als je op de datum klikt opent direct het overzicht met alle prijzen (in het groen de goedkoopste) en zie je in een oogopslag welke dagen en maanden het goedkoopst zijn. Eenmaal de data gekozen, dan komt er vaak een tip over de datum in beeld. Hierin staat hoeveel euro je kunt besparen door op een andere dag te vertrekken of terug te komen. De prijzen die getoond worden zijn per persoon, je ziet dus niet de totaalprijs.

De goedkoopste vliegtickets

Cheaptickets
Naast het invullen van de datum, het aantal personen en waar vandaan en waarheen je vliegt, kun je bij Cheaptickets.nl ook meerdere bestemmingen of een andere terugvlucht toevoegen. Als alle airlines zijn vergeleken, komen de prijzen per persoon in beeld. Je kunt hier sorteren op prijs en op reisduur, wat heel handig is. Ook kun je flexibele dagen opgeven en komen er alternatieve luchthavens in beeld. Alles om voor jou de goedkoopste vliegtickets te vinden.

De proef op de som nemende leert ons dat een retourtje naar Rome van 16 september 2016 tot 24 september 2016 gevonden op Paperflies, Skyscanner en Google Flights  het goedkoopst is. Allemaal dezelfde vlucht, 7.15 uur vanaf Amsterdam heen en op zaterdag om 10.10 uur terug van Rome naar Amsterdam. Bij CheapTickets is dit retourtje op moment van schrijven gek genoeg een stuk duurder (326 euro, exclusief boekingskosten). Natuurlijk ligt het aan de dag en de tijd (van vliegen en van boeken), het aantal beschikbare vliegtickets en de bestemming. Het loont dus de moeite om de verschillende sites langs te gaan voordat je je vliegticket boekt. Have a nice flight!

Beeld: eigen

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief