De leukste foodhal van Lissabon

 Mercado da Ribeira Time Out foodhal Lissabon

Mercado da Ribeira Time Out is de aller-allerleukste foodhal van Lissabon. Sushi, pizza, broodjes, kaasplankjes, taartjes en Portugese lekkernijen in overvloed!

Een citytrip naar Lissabon is niet compleet zonder een bezoekje aan deze hotspot. De grote markthal bestaat uit een deel met een traditionele markt, het andere deel is omgetoverd tot hippe foodhal. De zijkanten staan vol met eettentjes en in het midden hoge tafels waar je je vers gekochte hapjes kunt oppeuzelen.

 Mercado da Ribeira Time Out foodhal Lissabon

 

Het leuke hiervan is – vind ik – dat je heel veel verschillende hapjes kunt proeven. Je neemt gewoon van alles een beetje. Een sushi hand roll hier, wijntje daar en als toetje een Portugees taartje. Pizza, vis, hamburgers, oesters… je kunt eten bij zo’n 30 verschillende eettentjes. Je moet soms wel even je best doen om een plekje te vinden, iedereen zit door elkaar heen, maar als je die bemachtigd hebt dan ga je niet weg voor je alles geproefd hebt. Wedden?

 Mercado da Ribeira Time Out foodhal Lissabon

Er is natuurlijk ook een terras waar je tegelijk van het eten én van het zonnetje kunt genieten, maar wij vonden het binnen een stuk gezelliger. Uitgegeten? Koop dan op de aangrenzende overdekte markt nog wat verse producten voor thuis!

Waar: Avenida 24 de Julho 49 – Cais do Sodré, Lissabon
Website: www.facebook.com/TimeOutMarketLisboa

Beeld: eigen

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

10 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief