De Witte Ballons Utrecht

De Witte Ballons

Op zoek naar een leuk restaurant in het centrum van Utrecht? De Witte Ballons it is! Zelf ben ik er al een paar keer geweest en elke keer is het er weer even lekker. Vooral de chocolade fudge mag tijdens je avondje uit niet ontbreken!

De Witte Ballons Utrecht

Een weekendje Utrecht sluit je goed af met een etentje bij De Witte Ballons aan de Lijnmarkt in het centrum. Het leuke bij dit restaurant is dat alle gerechten ook als halve gerechtjes te bestellen zijn. Met het SamSam-concept eet je dus minder en betaal je ook maar de helft. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om twee SamSam voor- of hoofdgerechten te bestellen voor een volledige maaltijd.

Het allerleukste is als je samen met je tafelgenoot allebei twee halve voorgerechten en twee halve hoofdgerechten bestelt. Dan kun je lekker veel van de kaart proeven. Wij proefden afgelopen zaterdag de carpaccio, tonijn tataki en de champignons met een stukje krokante foccacia, lekker! Als hoofdgerechten hadden we de rundersteak en de Angus beef burger, die je dus ook als SamSam kunt bestellen. Dan krijg je dus – juist – een halve hamburger.

De Witte Ballons

De Witte Ballons heeft ook hoofdgerechten als kaasfondue, krokante lasagne (die wil ik zeker nog een keer proberen!), gamba’s, kabeljauwfilet, bouef bourguignon, saté van runderhaas en schelvisfilet op de menukaart staan. Qua voorgerechten lijken mij de avocado furikake, buffelmozzerella met tomatenpesto en little gem en de geitenkaas met pecannoten en croutons ook heerlijk.

Desserts

Last but not least, de desserts van De Witte Ballons zijn zo lekker dat ik er een keer na het eten (gewoon thuis) heen ben gegaan. Speciaal voor de fudge met chocolade. Jammer dat de desserts niet als SamSam te bestellen zijn, want ik wil de Snickers special met roomijs, karamel, pinda en chocokruim ook zéker een keer proeven. Maar dan weer niet zonder de fudge, snap je? Misschien is de volgende keer de Sweet for two een idee, hierbij krijg je een combinatie van alle desserts op een plankje. Daar bij dus ook de cheesecake en crumble met appel, rabarber en vanille-ijs.

De Witte Ballons
AH Restaurantactie

Heb je nog volle spaarkaarten van de AH Restaurantactie? Dan kun je via de website reserveren voor een driegangenmenu bij De Witte Ballons. Je krijgt dan het tweede driegangenmenu helemaal gratis. Voorwaarde hier is dat je allebei wel een compleet menu bestelt. Dus allebei een voor-, hoofd- en nagerecht of twee SamSam voorgerechten, twee SamSam hoofdgerechten en een dessert.

Waar: Lijnmarkt 10-12, Utrecht
Website: www.restaurantdewitteballons.nl

Beeld van De Witte Ballons: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief