Dit mag niet ontbreken in je koffer

Dit mag niet ontbreken in je koffer

Of je je koffer nu altijd op de ochtend van vertrek pakt of al drie dagen van tevoren helemaal klaar hebt staan, deze items komen altijd héél erg van pas. Benieuwd? Dit mag niet ontbreken in je koffer tijdens je stedentrip!

Op reis? Dit mag niet ontbreken in je koffer

Canvas tasje

Paspoort? Check! Kleding? Check! Toiletartikelen? Check! Hoe fijn is het als je de inpaklijst erbij hebt gebruikt en alles goed en wel in je koffer zit. Maar dan koop je op Schiphol toch nog een tijdschrift, moet je je paspoort steeds tevoorschijn toveren en eigenlijk is het ook wel handig als je je koffer niet telkens open hoeft te ritsen voor een slokje water. Neem daarom een extra canvas tasje of een grote – doorschijnende – etui mee, waar je alle spullen die je op het vliegveld en in het vliegtuig nodig hebt in kunt doen. Zo voorkom je gelijk dat je je trolley in het gangpad van het smalle, warme vliegtuig open moet maken. Dat is sowieso gevaarlijk, want voor je het weet vallen je onderbroeken en sokken op het hoofd van een andere passagier. Dat wil je niet.

Goede schoenen

Of je nu team veel lopen of team zo min mogelijk bewegen bent, goede schoenen zijn hoe dan ook belangrijk. Ook al zit je de hele dag op het terras – niks mis mee overigens – dan nog wil je geen blaren en pijnlijke tenen. Zelf loop ik altijd heel veel tijdens een stedentrip, al snel 20.000 – 25.000 stappen per dag. Ik ben geen fan van metro’s en lopen is nu eenmaal lekker makkelijk. De laatste jaren ontbreken mijn witte Converse All Star sneakers dan ook niet in mijn koffer. Dit paar sportschoenen staat bijna overal bij: jurkjes, spijkerbroeken, korte broeken, je kunt ze met alles combineren. Het zijn sneakers, maar niet té opvallend. Ze lopen lekker en zijn niet te grof. Natuurlijk moet je ook All Stars wel even inlopen van tevoren, zodat je uren kunt struinen door de straten van Parijs. Of Londen… of New York…

Snacks

FOOD. Waar je ook heengaat, neem altijd iets van eten mee. Je hoeft niet je hele koffer vol te proppen met zakken chips uiteraard, maar een pak koekjes is altijd handig. Soms kom je op zondagavond laat aan en zijn alle winkels – en restaurants – dicht en dan ben je maar wat blij met een pakje crackers. Stop ook wat snacks in je canvas tasje voor onderweg, stuk goedkoper dan een Mars of Snickers in het vliegtuig!

Let’s get social! Volg jij CityStyleGuide al op Instagram en Facebook? Ik zie je daar!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Sportshowroom.nl.

Deel deze tips ook op Pinterest!

Dit mag niet ontbreken in je koffer CityStyleGuide

Beeld Dit mag niet ontbreken in je koffer: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply