Feesten Koningsdag 2018: per stad de leukste festivals

Feesten Koningsdag 2018

Koningsdag 2018 staat voor de deur en waarschijnlijk heb jij – net als ik – nog geen idee wat je gaat doen dit jaar. Hopelijk komt daar na het lezen van dit artikel verandering in. Rest jou alleen nog om vlaggetjes op je wangen te tekenen en zonnendansjes te doen, want regen met Koningsdag is een stuk minder leuk.

Feesten Koningsdag 2018

Vrijdag 27 april 2018 is het Koningsdag en dat moet natuurlijk gevierd worden. Of je dat nu thuis op de bank met oranje tompoucen doet of geheel in oranje pak de straat op gaat, het is hoe dan ook voor veel mensen een vrije dag. In deze steden vind je de leukste feesten!

Utrecht – Feesten Koningsdag 2018

Vrijmarkt Utrecht

Op donderdagavond 18.00 uur begint de vrijmarkt in Utrecht. Supergezellig want tijdens Koningsnacht én dag kun je hier tweedehandsspullen kopen en verkopen. Overal zijn kleedjes met spullen, spelletjes en vooral heel veel gezelligheid. Pas op vrijdagavond om 18.00 uur is de vrijmarkt in Utrecht afgelopen.

Janskerkhof Kleurt Oranje 2018

Ook dit jaar kleurt Janskerkhof weer Oranje. Het oranje feest begint op Koningsnacht om 18.00 uur en eindigt om 1.00 uur. Op Koningsdag kun je er van 13.00 tot 18.00 uur in je oranje outfit dansen. De sfeer is altijd goed!
Facebookevent

Domplein – King-Dom

Lucky you, ook het feest op Domplein begint al op 26 april om 19.00 uur. Tot 01.00 uur kun je hier losgaan en de volgende dag (op Koningsdag) van 12.00 tot 18.00 uur. Beide dagen is de after party in Walden en Lebowski.
www.king-dom.nl

Feesten Koningsdag 2018 Amsterdam

Amsterdam – Feesten Koningsdag 2018

Koning Nieges x Baskèts x FluFlu

Bij Meneer Nieges is het feest. En wat voor feest. Van 12.00 tot 03.00 uur is er muziek bij Koning Nieges aan de Westerdoksdijk. Je hoeft niet bang te zijn dat je de spelletjes uit de drukke stad mist, want die zijn hier natuurlijk ook gewoon. Net als een fotoautomaat en een barbecue. En het beste nieuws: de toegang is gratuit.
www.meneernieges.nl

Roest Royale

Van 16.00 – 03.00 uur ben je bij Roest (Jacob Bontiusplaats) op de koninklijke plek. Lees: gratis toegang en heel veel lekker eten en drinken. Je bestelt op vrijdag 27 april alle soorten burgers, van hamburgers tot vegaburgers. Al dat lekkers eet en drink je op de disco & house van de dj’s.
Facebookevent

Oranjebloesem

Wil je de stad ontvluchten, maar geen feestje missen? Dan is Oranjebloesem een goede optie. Dit festival op stadsstrand Blijburg heet niet alleen een fijne locatie (met uitzicht over het IJmeer) maar ook een goede line-up. Kaartjes zijn nog voor €40 te koop voordat het festival begint.
www.oranjebloesem.com

Feesten Koningsdag 2018 Jordaan

Rotterdam – Feesten Koningsdag 2018

Code Oranje

Voor het Stadhuisplein geldt Code Oranje op vrijdag 27 april. Geen windhozen, harde regen en hagel (hopelijk), maar een groot feest met hopelijk lekker veel zon en heel veel Nederlandse artiesten. Gers Pardoel, Mr. Polska en Tino Martin zijn in ieder geval van de partij. Een kaartje kost €32,34.
www.codeoranjefestival.nl

Oranjebitter 10 jaar!

Op 27 april 2018 is het tijd voor de jubileumeditie van Oranjebitter in Rotterdam en er zijn nog kaarten! Als je snel bent, koop je je ticket nog voor €34,50. Daarvoor kun je van 12.00 tot 23.00 uur in het Euromastpark feestvieren.
www.oranjebitter-rotterdam.nl

Koninginnedag 2018 “Vroeger was alles beter”

Zeg jij nog steeds per ongeluk Koninginnedag in plaats van Koningsdag? Vond jij vroeger ook alles beter of ben je gewoon benieuwd naar dit feest? Hotspot Supermercado viert lekker ouderwets Koninginnedag. Def Rhymz en Jody Bernal zijn ook van de partij. Een kaartje koop je nu nog voor €19,50.
Facebookevent

Valt het weer toch tegen? Dan vind je hier 5 dingen om te doen als het regent op Koningsdag.

Let’s get social!
Volg jij CityStyleGuide al op Facebook en Instagram? Ik zie je daar!

Beeld Feesten Koningsdag 2018: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief