Site pictogram CityStyleGuide

Fietsen in New York: door Brooklyn en Manhattan

Fietsen in New York Brooklyn Bridge fietstourFietsen in New York is een van de leukste dingen om te doen tijdens je trip! Om de stad per fiets te verkennen kun je twee dingen doen: zelf een fiets huren of een fietstour in New York boeken. Wij kozen voor het laatste en mochten met Baja Bikes mee op de fietstocht door Brooklyn en Manhattan.

Fietsen in New York

Nadat ik vorig jaar heb gefietst door Valencia, vind ik het zó’n leuke manier om de stad te ontdekken. Dat ik dat vaker wilde gaan doen was zeker en toen de stedentrip New York geboekt was, planden we ook direct een fietstour. Wij kozen voor Baja Bikes, dit bedrijf zit op megaveel plekken over de hele wereld. Echt, je kunt het zo gek niet verzinnen of er is een fietstour. Op de website staan alle steden waar je met ze kunt fietsen.

Snel weer terug naar New York! Wij reserveerden voor begin april twee plekken voor de drie uur durende Manhattan & Brooklyn fietstocht. Stiekem dacht ik dat het dan al hoogzomer zou zijn, maar we fietsten nog gewoon in winterjas rond. Gelukkig wel met zo nu en dan een lekker zonnetje.

Fietstocht Brooklyn & Manhattan met Nederlandse gids

Om 14.00 uur moesten we op de locatie in Brooklyn zijn, waar we allemaal een fijne fiets kregen. Zadel goed, bandjes opgepompt en de tocht kan beginnen. Ik ga natuurlijk niet alles verklappen, anders blijven er geen verrassingen over als je de fietstocht zelf gaat doen. Maar ik geef je graag een voorproefje.

 

We begonnen de fietstour in Brooklyn, waar we een paar keer op een mooie plek (zonder toeristen!) uitkeken op de skyline van Manhattan. De gids spreekt trouwens Nederlands, waardoor je alles extra goed kunt volgen. Vlak voordat we naar Manhattan fietsten stopten we bij DUMBO (Down Under the Manhattan Bridge Overpass), in Brooklyn. Een leuke wijk, waar je geweldig uitzicht hebt op de twee bruggen (Brooklyn Bridge én Manhattan Bridge).

Washington St

Op een van de meest gefotografeerde plekken van New York moesten wij natuurlijk ook een kiekje schieten: Washington Street. Als je in het midden van de weg gaat staan zie je de bogen van Manhattan Bridge het Empire State Building. Grote kans dat je wel even moet wachten, deze plek is door meer mensen ontdekt.

Fietsen over Manhattan Bridge

Via de Manhattan Bridge fietsten we naar Manhattan, zo tof! Daar zagen we onder andere Chinatown en vertelde de gids waar je op moet letten als je uit eten gaat. Een formulier met grote ‘A’ op de deur betekent dat het restaurant is goedgekeurd en dat het goed zit met de hygiëne (hoi Rob Geus).

Fietsen over Brooklyn Bridge

Het laatste gedeelte van de fietstocht is misschien wel het allerleukste: de terugweg over de Brooklyn Bridge. Wij hadden geluk dat we op dinsdag de fietstour deden én dat het niet héél mooi weer was, want de gids had het nog nooit zo rustig gezien. Ideaal! Ik moest wel even puffen toen ik boven was (toch eens aan mijn conditie gaan werken), maar wat was het tof!

Fotomomenten tijdens het fietsen in New York

Tijdens het fietsen in New York heb je een aantal punten waarop er even gestopt wordt. Zo kun je uitgebreid foto’s maken, genieten van het uitzicht én – indien nodig – even uitrusten. De fietstour is voor iedereen met een normale conditie prima te doen en de gids vindt het hartstikke leuk om een foto te maken.

Met Baja Bikes kun je dagelijks verschillende fietstours in New York boeken. Naast de tour die wij gedaan hebben, kun je bijvoorbeeld ook de tour door Central Park of Staten Island doen. Vergeet niet te reserveren van tevoren!

Prijs: $69 exclusief fooi (gebruikelijk in Amerika) – voor de Manhattan & Brooklyn fietstocht
Website: www.bajabikes.nl

Let’s get social! Volg jij CityStyleGuide al op Facebook en Instagram? Ik zie je daar!

Bedankt dat we mee mochten fietsen Baja Bikes en Rolling Orange Bike Tours! 

Deel deze foto op Pinterest!

Mobiele versie afsluiten