Fit Food Bar TheBluzone2go

Fit Food Bar TheBluzone2go

Fit Food? Check! Bij The Bluzone2go aan de Oudegracht in Utrecht hoef je je geen zorgen te maken omdat je (weer) niet zelf gekookt hebt. Alles is hier namelijk gezond!

The Bluzone2go

The Bluzone2go zorgt voor eerlijke, biologische en uitgebalanceerde voeding. De naam Bluzone komt van de blauwe zones, dit zijn vijf plekken in de wereld waar de inwoners langer, gelukkiger en gezonder leven. Deze gebieden zijn onderzocht door wetenschappers die er achter kwamen dat het geheim zit in hun voedsel en de manier van eten. Deze blauwe zones liggen in Okinawa (Japan), Nicoya (Costa Rica Peninsula), Sardinië (Italië), Loma Linda (Californië) en Ikaria (Griekenland). De mensen uit deze gebieden telen hun eigen fruit en groenten en slachten hun eigen vee.

Fit Food Bar TheBluzone2go

The Bluzone2go in Utrecht past hun manier van eten zoveel mogelijk toe. Bij deze healthy hotspot kun je biologische maaltijden en sapjes halen die zijn geïnspireerd op de ingrediënten en recepten uit de blauwe zones. No worries, er worden geen plantjes uit de Oudegracht geplukt en ook het vee wordt niet in de achtertuin geslacht. Maar het eten is er wel vers én in balans. Ja, je kunt hier namelijk je eigen maaltijd samenstellen naar behoefte. Als je wilt, kun je er zelfs terecht voor een advies over het aantal calorieën jij per dag nodig hebt en welke verhouding vetten, koolhydraten en eiwitten passend voor je is. Een maaltijd op maat dus.

Fit Food Bar TheBluzone2go

Mix het zelf

In een paar stappen kun je overigens je eigen Meal Idea maken. Zo kies je bij stap één de basis: een tortilla, salade, bowl of (Sardinian) brood. Elke keuze staat voor een bepaalde blauwe zone. Bij de tweede stap kies je een hummus, dressing of salsa en bij stap drie maak je een keuze uit de koolhydraten. Bijvoorbeeld: zwarte bonen, basmati rijst of quinoa. Vervolgens kies je bij stap vier de proteïnen: kip, varkensvlees, garnalen, beef of tofu. Bij stap 5 is het tijd voor de nodige groenten, er zijn verschillende gemixte groenten uit de blauwe zones waar je uit kunt kiezen. Stap 6 is voor extra groentes als komkommer, tomaat en olijven. Tot slot kies je bij stap 7 lekkere toppings: noten en zaden, croutons of avocado bijvoorbeeld.

Er zijn ook vaste maaltijden waar je uit kunt kiezen, op de menukaart staan de voedingswaarden onder ieder gerecht. Handig! Weinig tijd maar toch zin in een healthy shot? Kies dan voor een gezond sapje uit de juicebar of voor een verkwikkende espresso of kop thee.

Waar: Oudegracht 122, Utrecht
Website: www.thebluzone.nl

Beeld: The Bluzone2go

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply