Flughafen Tempelhof

Flughafen Tempelhof

Het eerste dat opvalt als je het immense terrein van Flughafen Tempelhof op fietst/loopt/skate is de overweldigende rust. Het voormalige vliegveld Tempelhof is zo immens dat het alle geluiden lijkt op te slokken. Carmen van TheSLCTD vertelt deze keer over Tempelhof in haar maandelijkse artikel.

Je hoort alleen de wind. Om je heen laten mensen hun honden uit, ze skaten, fietsen en laten een vlieger opstijgen. Een enkeling durft het aan het terrein over te joggen, wat gezien de uitgestrektheid best moedig is. Als je het mij vraagt althans, ik ben niet zo’n sporter en de gedachte een hele landingsbaan af te rennen intimideert mij nogal.

Flughafen Tempelhof

In het nog steeds bestaande gebouw dat ooit de vertrek- en aankomsthallen herbergde worden regelmatig events gehouden. Van festivals (Lollapalooza) tot beurzen (Bread and Butter), maar ook als er even ‘niets’ extra’s te doen is, is het een bijzondere aanblik. Het is met zijn 1230 meter lengte een van de langste gebouwen ter wereld.

Flughafen Tempelhof

Mocht je er deze herfst zijn, kleed je dan warm aan (die wind…) en ga aan het eind van de middag, rond een uurtje of 5. Het licht is dan op zijn mooist. Neem een warm drankje mee, of een alcoholische versnapering en nestel je in een van de knusse hoekjes van de Tempelhofer Garten of ga midden op een van de gigantische grasvelden zitten. Wil je het terrein enigszins verkennen is het aan te raden niet te voet te komen, pak de fiets of huur een kartwagen.

Flughafen Tempelhof

Kom je vanuit de populaire wijk Schillerkiez, dan is het niet ver naar een bijzonder stukje Urban Gardening. In de door scholen en de buurt aangelegde tuin, Tempelhofer Garten, zitten mensen rustig in hun eentje of met hun geliefde op een van de zelfgemaakte bankjes en kijken hoe de zon langzaam achter de horizon wegzakt. Als ik één tip mag geven als je deze herfst naar Berlijn komt, breng dan een bezoekje aan dit bizarre stuk groen. Je krijgt niet vaak meer de kans rond te rennen op een verlaten landingsbaan. Je innerlijke kind speelt opeens op als je geconfronteerd wordt met Al.Deze.Ruimte. Zo veel ruimte. Je weet van gekkigheid niet wat je ermee aan moet. Ik fiets nog een paar rondjes, beetje slalommen enzo…

Waar: Oderstrasse, Berlijn

Tekst en beeld: TheSLCTD

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

    Leave a Reply