Foodfestival agenda mei 2016

Food festival agenda mei 2016
Zon, blote benen en… foodfestivals! In mei hoef je je niet te vervelen, want er zijn genoeg foodfestivals om deze maand een vorkje weg te prikken. Inclusief verkoelend drankje natuurlijk. Om te voorkomen dat je het overzicht verliest, maken we een agenda met de leukste foodfestivals in mei!

Foodfestival agenda mei 2016

5 t/m 8 mei
Tot en met zondag 8 mei kun je genieten van streetfood op Yummya in Amsterdam. De Jaap Eden IJsbaan staat vol leuke kraampjes en het thema ‘Garden of Eden’ zie je overal terug.
Radioweg 64, Amsterdam
www.yummya.nl

5 t/m 8 mei 
Pop-up restaurants, een biertuin, een wijnplein, foodtrucks en gezellige beats, Amsterdam Kookt has it all. Dit food festival vind je rondom het Olympisch Stadion.
Olympisch Stadion, Amsterdam
www.amsterdamkookt.nl

5 t/m 8 mei
In het Rembrandtpark in Leiden is het nieuwe Grill BBQ festival. Bij een van de pop-up slagers kies je een stuk vlees, vis of groenten, daarna kies je een van de barbecues uit waarop een van de Grill Masters je maaltijd bereidt. Nog even een speciaalbiertje of een wijntje bestellen en aanvallen maar.
Rembrandtpark in Leiden
Facebookpagina Grill BBQ festival

6 t/m 8 mei
Voor het Fonteyn Festival in Utrecht wordt het Janskerk omgetoverd tot wijn walhalla. Op het wijnfestijn zijn zo’n 80 verschillende wijnen, is er genoeg lekker eten en live muziek. Wijnhuizen en wijncafe’s uit de regio laten je kennismaken met hun assortiment.
Janskerkhof, Utrecht
www.fonteynfestival.nl

6/m 8 mei 
Food truck festival Trek start dit jaar in Rotterdam. De naam zegt het al, dit festival trekt namelijk langs alle grote steden. De mobiele keukens sieren als eerste het Roel Langerakpark in Rotterdam.
Energieweg 2, Rotterdam
www.festival-trek.nl

12 t/m 16 mei 
Ook dit jaar is het weekend van de Rollende Keukens weer bij de Westergasfabriek in Amsterdam. In het Westerpark komen de leukste – en lekkerste – mobiele eetkraampjes samen om je van het lekkerste eten te voorzien. Natuurlijk onder het genot van mobiele live muziek.
Westergasfabriek, Amsterdam
www.rollendekeukens.amsterdam

Food festival agenda mei 2016

12 t/m 16 mei 
Dit Pinksterweekend doet Food truck festival Trek Utrecht aan. In het Griftpark geniet je van lekker eten, theatervoorstellingen en live muziek.
Blauwkapelseweg 30, Utrecht
www.festival-trek.nl

13 t/m 16 mei 
Rrrollend Foodtruck festival begint dit weekend op de Lange Voorhout in Den Haag én op Plein 1940 in Rotterdam. Voor theater, entertainment, gezelligheid en natuurlijk genoeg hapjes en drankjes ga je naar Rrrollend.
www.rrrollend.nl

19 t/m 20 mei
Food truck festival Trek is in Maastricht in het stadspark. Sla je picknickkleed maar uit in dit grote openluchtrestaurant en proef van al het lekkers dat de koks in de mobiele kraampjes bereiden.
Stadspark, Maastricht
www.festival-trek.nl

20 t/m 22 mei
Dit weekend moet je voor Rrrollend Foodtruck festival in Nijmegen zijn, op Plein 1944 om precies te zijn.
Plein 1944, Nijmegen
www.rrrollend.nl

27 t/m 29 mei
Speciaal voor het Food Soul Festival in Noordwijk staat het plein rondom de vuurtoren volledig in het teken van eten en soul muziek. Dat alles met mooi uitzicht over de zee.
Koningin Wilhelminaboulevard 34, Noordwijk
www.foodsoulfestival.nl

27 t/m 29 mei 
Rrrollend is inmiddels doorgerold naar het Pieterskerkplein in Leiden. Tot en met oktober rollen de kraampjes nog door het hele land.
Pieterskerkplein, Leiden
www.rrrollend.nl

Bekijk hier de foodfestival agenda voor juni 2016.

Beeld: eigen

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

3 reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief