Foodfestival agenda juni 2017

Foodfestival agenda juni 2017

De foodfestival agenda juni 2017 staat klaar! Borrelen, lunchen, dineren het kan allemaal op een foodfestival. Dit zijn de leukste foodfestivals in Nederland voor de maand juni 2017!

Foodfestival agenda juni 2017
1 t/m 5 juni: TREK, Utrecht

Food Truck Festival Trek begint deze maand in Utrecht. Het Griftpark wordt omgetoverd tot eetwalhalla met de lekkerste kraampjes, gezelligste zitjes en beste muziek. Naast live muziek is er ook theater, genoeg te doen dus!
Griftpark, Utrecht
www.festival-trek.nl

2 juni: UBV Food Festival, Utrecht

Op vrijdag 2 juni is er in de Botanische Tuinen een food festival georganiseerd door de Utrechtse Biologen Vereniging. Lokaal eten staat er centraal, evenals lokale hapjes, lezingen, discussies over duurzaam en lokaal eten en jamsessies. Ook zijn er workshops als bijenwaskaarsen maken en bierproeverijen. Neem je picknickkleedje mee en plof lekker neer.
Botanische Tuinen Universiteit Utrecht, Utrecht
Facebookpagina

2 t/m 5 juni: Lepeltje Lepeltje, Amstersfoort

De meest uiteenlopende gerechten vind je tijdens Lepeltje Lepeltje in Amersfoort aankomend Pinksterweekend. Het Burgemeester Brouwerplantsoen wordt op z’n kop gezet door de food kraampjes, bands en DJ’s en de mooie-spullen-markt.
Burgemeester Brouwerplantsoen, Amersfoort
www.lepeltje-lepeltje.com

3 t/m 5 juni: Multiculinair Food Fesitval, Groningen

Op een laagdrempelige manier kennis maken met de rijke, diverse Nederlandse cultuur op culinair gebied? Dat doe je bij het MultiCulinair Food Festival op het Bernoulliplein in Groningen. Je proeft er alles van over de hele wereld: Amerikaans, Surinaams, Indisch, Jamaicaans, Grieks en nog heel veel meer. Er is het hele Pinksterweekend fijne live muziek en er zijn toffe workshops.
Bernoulliplein, Groningen
www.multiculinairfestival.nl

Foodfestival agenda juni 2017
2 t/m 5 juni: Taste of Amsterdam, Amsterdam

Tijdens aankomend Pinksterweekend kun je extra lang genieten van de foodtrucks in het Amstelpark tijdens Taste of Amsterdam. De beste chefs van Amsterdam verzamelen zich in het park om jou al hun kookkunsten te laten proeven. Natuurlijk onder het genot van een lekker muziekje. Let op: je moet wel een ticket kopen om het terrein op te kunnen. Dat doe je hier.
Amstelpark, Amsterdam
www.tasteofamsterdam.com

2 t/m 5 juni: Rrrollend, Den Haag

Foodtruck Festival Rrrollend mag ook niet ontbreken op onze foodfestival agenda, het feest begint vrijdagmiddag om 16.00 uur en stopt pas op maandagavond 5 juni om 21.00 uur. Heerlijk vier dagen genieten van de zon, lekker eten en vooral niet zelf hoeven te koken.
Lange Voorhout, Den Haag
www.rrrollend.nl

9 t/m 11 juni: Sushi Festival JOY, Den Haag

Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 juni kunnen sushi liefhebbers hun hart ophalen. Bij Sushi Festival JOY draait alles om de heerlijke Aziatische keuken en de fijne sfeer. Inclusief neonlampen en rode lampionnen. Gezellig!
Westbroekpark, Den Haag
www.festival-joy.nl

9 t/m 11 juni: Lepeltje Lepeltje, Leiden

Een hele mond vol: Lepeltje Lepeltje Leiden. En zeker weten dat je je mond er ook geregeld vol hebt, want er is genoeg lekkers te proeven in het Van Der Werfpark. De mooie-spullen-markt is net als de foodtrucks meegereisd naar Leiden om dit weekend de bewoners te entertainen.
Van Der Werfpark, Leiden
www.lepeltje-lepeltje.com

9 t/m 11 juni: Rrrollend, Rotterdam

Een week na Den Haag rrrolt Rrrollend door naar Rotterdam om daar de bewoners te verblijden. Lokaal talent speelt hun repertoire, er is een DJ en héél veel eten en drinken. Zonnetje er bij en niks meer aan doen.
Noordplein, Rotterdam
www.rrrollend.nl

Foodfestival agenda juni 2017
18 juni: The Dutch Raw Food & Lifestyle Festival, Amsterdam

Zoals de naam van het foodfestival al zegt staat deze geheel in het teken van raw food. Het festival vindt plaats op zondag 18 juni bij Boerderij Langerlust in Amsterdam en er zullen meer dan 100 kraampjes staan. Denk aan lezingen, workshops, natuurlijk (op)voeden, fermenteren, wildplukken, kruiden en keukenapparatuur, maar ook raw chocolade, superfoods, slow sapjes, juicers, detox, yoga, naturlijke cosmetica en raw food bereiding.
Provincialeweg 24, Amsterdam
www.rawfoodfestival.nl

16 t/m 18 juni: TREK, Eindhoven

Ja, in welke stad is TREK niet te vinden? Bijna overal dit jaar! Want na Utrecht is het vanaf 16 juni tijd voor het Stadswandelpark in Eindhoven. Ook hier fijne eetkraampjes, ruimte om te borrelen, muziek en theater.
Stadswandelpark, Eindhoven
www.festival-trek.nl 

22 t/m 25 juni: Rrrollend, Den Helder

Rrrollend blijft maar rollen, want ook Den Helder wordt nog even meegepakt deze maand. Dit jaar heeft het foodtruck festival een samenwerking met Sail Den Helder. Tijdens het knagen en slurpen aan die lekkere hapjes en drankjes heb je mooi uitzicht op de Sail.
Willemsoord, Den Helder
www.rrrollend.nl

23 t/m 25 juni: TREK, Enschede

De laatste bestemming voor TREK deze maand in de foodfestival agenda is Enschede. Het Volkspark is van 23 t/m 25 juni volgebouwd met de mobiele keukens waar je de geuren van wereldse keukens opsnuift en proeft van de verschillende kraampjes. Streetfood, Surinaams, burgers, cocktailbarren, speciaalbiertjes en een wijnbar, alles is er.
Volkspark, Enschede
www.festival-trek.nl

23 t/m 25 juni: Lepeltje Lepeltje, Utrecht

Op de valreep van de maand juni doet Lepeltje Lepeltje ook nog ‘even’ Utrecht aan. Park Lepelenburg (waar anders?) wordt nu verrast met de mooie-spullen-markt, food trucks en gezellige muziek.
Park Lepelenburg, Utrecht
www.lepeltje-lepeltje.com

30 juni t/m 2 juli: Haagse Wereld Hapjes, Den Haag

Tijdens het allerlaatste weekend van juni (en de eerste dagen van juli) vier je de zomer bij Haagse Wereld Hapjes. Het Lange Voorhout in Den Haag staat in het teken van hapjes van over de hele wereld, allemaal gezellig samengebracht op een plek. Je proeft er wereldse gerechtjes, exotische drankjes, speciaal biertjes en bijzondere wijnen. De sterrenkoks maken al het lekkers klaar en de funk, jazz & soul muziek maakt het helemaal af.  Kortom: tijdens Haagse Wereld Hapjes ervaar je een mini vakantie in eigen land!
Lange Voorhout, Den Haag
www.haagsewereldhapjes.nl

Eind juni staat de foodfestival agenda van juli 2017 voor je klaar! 

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply