Foodfestival agenda mei 2017

Foodfestival agenda mei 2017

Het is alweer mei en daarmee is het foodfestival seizoen geopend! Vanaf het begin van de lente tot het einde van de zomer zijn er door het hele land allerlei foodfestivals. Wij houden je elke maand op de hoogte van de leukste! Het enige wat jij hoeft te doen is je vrienden en familie optrommelen. Let’s start with May!

Foodfestival agenda mei 2017
5 t/m 7 mei: Sushifestival JOY, Utrecht

Sushifans moeten deze maand naar sushifestival JOY. In mei doet het festival vol sushi Utrecht aan, waarna halverwege juni Den Haag aan de beurt is. Het festival wordt gezellig gemaakt met allerlei kraampjes vol Aziatische lekkernijen, lampionnen en neonlampen en er zijn zelfs Asian biertjes en exotische cocktails. Waan je je zo maar even in Azië.
Lucasbolwerk, Utrecht
www.festival-joy.nl

Foodfestival agenda mei 2017
5 t/m 7 mei: Rrrrollend, Delft

Foodtruck festival Rrrollend begint dit jaar in Delft. Dit knusse foodfestival doet ook dit jaar weer verschillende pleinen in allerlei steden aan. Lokaal talent speelt ondertussen met hun band heerlijke blues, er is een dj voor lekkere beats en kinderen kunnen zich vermaken in het kindertheater. Alles onder het genot van veel lekker eten en drinken natuurlijk.
Rotterdamseweg 272, Delft
www.rrrollend.nl

10 t/m 14 mei: City Food & Film Festival, Den Bosch

De Verkadefabriek in Den Bosch staat van 10 t/m 14 mei in het teken van het City Food & Film Festival. Naast dat je culinair kunt genieten, zijn er ook foodfilms en documentaires, talkshows, debatten, foodtalks en theaters.
Boschdijkstraat 45, ‘s-Hertogenbosch
www.verkadefabriek.nl/CFFF

Foodfestival agenda mei 2017
11 t/m 14 mei: Festival Trek, Rotterdam

Festival Trek, trekt ook dit jaar weer het hele land door. De aftrap is in Rotterdam, in het Vroesenpark om precies te zijn. Het park staat van 11 t/m 14 mei bol van eten, live muziek én theater. Er is zelfs een bus met speciaalbier en er zijn acts van jonge theatermakers.
Vroesenpark, Rotterdam
www.festival-trek.nl

12 t/m 14 mei: Rrrollend, Nijmegen

Na Delft is het halverwege mei tijd voor Nijmegen! Rrrollend zal aan de Waalkade (ter hoogte van het Holland Casino) zijn trucks uitstallen voor een weekend vol gezelligheid. Aan het festivalterrein grenst de wielerronde van Rush-Hour, dus er is extra veel vermaak dit jaar.
Waalkade, Nijmegen
www.rrrollend.nl

12 t/m 14 mei: Fonteyn Festival, Utrecht

In Utrecht wordt van 12 t/m 14 mei het Janskerkhof omgetoverd tot wijn-walhalla. Bij Fonteyn Festival kun je je kiezen uit zo’n 80 verschillende wijnen van wijnhuizen en wijncafés uit de regio. Er zijn diverse kraampjes, er is muziek en er zijn toepasselijke hapjes.
Janskerkhof, Utrecht
www.fonteynfestival.nl

Foodfestival agenda mei 2017
18 t/m 21 mei: Festival Trek, Maastricht

Het Stadspark in Maastricht is de volgende locatie voor Festival Trek. Het openluchtrestaurant opent hier vanaf donderdag 18 mei haar ‘deuren’. Je gaat je hier te buiten aan streetfood, gewaagde gerechten met insecten en alle bekende lekkernijen. Ook hier is er ruimte voor theater en live performances.
Stadspark, Maastricht
www.festival-trek.nl

19 t/m 21 mei: Rrrollend, Arnhem

Nieuw dit jaar is Rrrollend Arnhem. Zie jij het al voor je om in jouw stad (of lekker op citytrip naar Arnhem) te genieten van een drankje en hapje in de zon? Er is muziek, eten en er zijn lekkere drankjes.
Gelerijdersplein, Arnhem
www.rrrollend.nl

24 t/m 28 mei: Rollende Keukens, Amsterdam

De jubileumeditie van Rollende Keukens vindt plaats van 24 t/m 28 mei op het Westergasterrein in Amsterdam. Het is alweer het tiende jaar van het weekend van de Rollende Keukens en dat moet gevierd worden! Naast dat er iedere dag héél veel toffe rijdende kraampjes op het terrein staan met heerlijk eten, kun je er ook prima borrelen en is er lekkere muziek. Op donderdag 25 mei vier je het verjaardagsfeest van de Rollende Keukens in de Gashouder, hiervoor moet je wel kaarten kopen (19,95 euro). Het feest is van 23.00 tot 05.00 uur en sluit dus perfect aan op een avondje naar het foodfestival. Het festival de Rollende Keukens is gewoon gratis te bezoeken.
Westergasfabriek, Amsterdam
www.rollendekeukens.amsterdam

Foodfestival agenda mei 2017
25 t/m 28 mei: Food Soul Festival, Noordwijk

In Noordwijk aan Zee is op het plein rondom de Vuurtoren het Food Soul Festival. Naast zo’n 14 foodtrucks – waar je heerlijk kunt eten – is er ook fijne soul muziek. Het vakantiegevoel is compleet, want je bent lekker aan zee!
Koningin Wilhelminaboulevard 34, Noordwijk
www.foodsoulfestival.nl

25 t/m 28 mei: Rrrollend, Leiden

Ook Leiden wordt vier dagen lang opgevrolijkt met foodtruck festival Rrrollend. De leukste foodtrucks, lekkerste hapjes en beste muziek vind je hier allemaal op één terrein tijdens het Hemelvaartweekend. Maar bovenal: veel gezelligheid!
Langegracht, Leiden
www.rrrollend.nl

25 t/m 28 mei: Festival Trek, Nijmegen

In Nijmegen is ook genoeg te doen tijdens Hemelvaart en de dagen daarna. Festival Trek strijkt neer in het Hunnerpark, om iedereen te voorzien van lekkere hapjes en drankjes, theater en live muziek.
Hunnerpark, Nijmegen
www.festival-trek.nl

Eind mei staat de foodfestival agenda van juni 2017 voor je klaar! 

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

2 reacties

    Leave a Reply