Frenchie Café: unicorn cupcakes en red velvet pancakes

Frenchie Café red velvet pancakesBij Frenchie Café in Utrecht gaat menig Instagram-hart sneller kloppen. Een roze velvet bank, marmeren tafels en unicorn cupcakes, deze hotspot heeft het allemaal.

Frenchie Café

Nét buiten het drukke stadscentrum en in de rustige Lange Nieuwstraat zit sinds kort Frenchie Café. Co-owner Jacqueline Schoots  over de naam van deze leuke hotspot: “Ik zag het in Londen ergens staan en toen dacht ik: this is it! Het paste perfect bij de stijl die we in gedachten hadden.”

https://www.instagram.com/p/BlZ5m_vAABM/?taken-by=frenchiecafeutrecht

Een maandje na de opening lunch ik er met collega’s van Hashtag Workmode. Ideaal, want vanaf de Brigittenstraat (waar Workmode zit) loop je in 5 minuten naar Frenchie Café. Er staan red velvet pancakes op de kaart, dus de keuze is snel gemaakt. Alhoewel… de eggs Norwegian, pancakes met banaan en Nutella en unicorn pancakes klinken ook wel erg goed.

In het all day brunch café staat een lange roze velvet bank a lá Sketch in Londen, waar je gelijk verliefd op wordt. De ronde marmeren tafels met gouden poten, het gouden bestek en de spiegels – inclusief gouden rand – staan ook niet verkeerd.

All day brunch in Utrecht

Zeven dagen per week kun je er terecht voor American pancakes, koffie én freakshakes. De Life Of Pie Amsterdam unicorn donuts, unicorn cupcakes én taart zien er al net zo geweldig uit. Het is er niet goedkoop, zo’n 14 euro voor de unicorn pancakes en 6,80 euro voor de taart. Maar het is allemaal wel heel mooi en lekker. Het oog – en de Instagram foto – wil tenslotte ook wat.

https://www.instagram.com/p/BlSS3Nmg_VG/?taken-by=frenchiecafeutrecht

Liever een healthy ontbijt, lunch of brunch? Frenchie serveert ook Griekse yoghurt met granola, overnight oats en een acai bowl. Een plakje bananenbrood is ook best gezond, toch? Oh en de volgende keer ga ik zeker voor de truffel frietjes met parmezaan en een glas champagne (Moët!) of wijn, want dat hebben ze er ook!

https://www.instagram.com/p/BlQvMFTADBW/?taken-by=frenchiecafeutrecht

Waar: Lange Nieuwstraat 21, Utrecht
Open: maandag t/m vrijdag van 8.30 – 17.00, zaterdag en zondag van 8.30 tot 17.30 uur
Website

Beeld: CityStyleGuide & Instagram

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

    Leave a Reply