Get to know Carmen from TheSLCTD

Carmen from TheSLCTD Hooray! Vanaf maandag 7 september gaat Carmen van TheSLCTD voor ons bloggen. Deze fashion chick beschrijft elke eerste maandag van de maand een te gekke hotspot in haar nieuwe hometown Berlijn. Hoe leuk is dat! Tijd om Carmen beter te leren kennen!

“Digital nomads zijn mensen die, doordat hun werk veelal online is, kunnen werken vanuit welke plek dan ook ter wereld en dat dus ook doen. Ik heb altijd in de online (mode) branche gewerkt en dat heeft mij vooralsnog van Amsterdam, naar Brussel, Berlijn en Parijs gebracht. Terwijl ik dit stukje type zit ik inmiddels weer in de puinhopen van mijn verhuizing terug naar Berlijn, mijn absolute lievelingsstad. TheSLCTD zag het licht in Parijs. Iets meer dan een jaar geleden ging ik daar aan de slag en vanuit de moeder aller modesteden moest natuurlijk geblogd worden. Ook om iedereen deelgenoot te maken van mijn ontdekkingstocht van de stad!”, vertelt Carmen.

Bedrijf

“Sinds mei van dit jaar richt ik mij samen met mijn partner – in love and in crime – volledig op mijn eigen bedrijf. Ik kan nog niet te veel verklappen, maar het heeft absoluut te maken met TheSLCTD. Daarvoor werkte ik als social media manager en content manager bij verschillende grote merken in de mode. Hartstikke leuk werk natuurlijk, maar een eigen bedrijf is toch mijn grootste droom (op werk gebied dan, hè).”

Carmen from TheSLCTD TheSLCTD
“Voor mijn werk voorzag ik de bedrijven waarvoor ik werkte van content. Dat vind ik een van de leukste dingen om te doen: schrijven, fotograferen en communiceren met anderen. Toen ik naar Parijs verhuisde zag ik daarin een verhaal, een ontdekkingstocht die zeer geschikt was om met anderen te delen. Wat ik voor anderen kan, kan ik ook voor mezelf, toch?”

What’s in a name
“De naam is bewust gekozen met als doel van TheSLCTD meer te maken dan een blog. Alle content die op TheSLCTD verschijnt is natuurlijk zorgvuldig geselecteerd. Dat geldt straks ook voor andere dingen!”

Lievelingsstad
“Met stip op 1 staat Berlijn. De Duitse hoofdstad is zo on-Duits als wat (ik kan het weten want ik ben half Duits). Het wemelt hier van jonge mensen uit alle hoeken van de wereld. Ik ken geen andere stad waar het straatbeeld zo jong is. Dat brengt natuurlijk een unieke sfeer met zich mee. Waar steden als Parijs vooral zijn ingericht op iets oudere mensen met veel geld, is Berlijn er echt voor jongeren en geld is hier bijna een scheldwoord. Het is hier niet poenerig, maar echt. Berlijn lijkt een constante soundtrack te hebben van relaxte techno en minimal. Naast die bruisende sfeer is het echter ook een hele rustige en aangename stad om te wonen. Veel groen, alles is zeer uitgestrekt en het wonen is er goedkoop. Het allerbeste zijn echter de vele restaurantjes waar je voor een habbekrats een heerlijk hoofdgerechtje eet en een karafje wijn voor nog minder besteld.”

Carmen from TheSLCTD Grootste hobby

“Wat ik heel erg graag doe en waar ik ook ontzettend goed in ben is helemaal niets doen, lui zijn, op het randje van verveling zitten. Serieus, dan beginnen de creatieve sappen te vloeien. Plus dat je ook nog eens helemaal tot jezelf kunt komen. Verder heb ik het namelijk altijd erg druk. Als ik echt een activiteit moet noemen dan kom ik toch al snel uit op naaien. Ik heb recentelijk van mijn moeder mijn eigen naaimachine gekregen en ben allemaal schoudertops en wikkelrokken aan het naaien.”

Trots
“Ik ben het meest trots op het feit dat dat ik op een gegeven moment mijn vleugels durfde uit te slaan en uit Limburg, waar ik ben opgegroeid, ben vertrokken. Dat ik een paar jaar later ook nog eens mijn baan durfde op te zeggen om te gaan reizen (met mijn vriendje weliswaar, maar toch). De twee beste beslissingen in mijn leven tot nu toe.”

Favoriete stedentrip

“Hoe mijn favoriete stedentrip er uit ziet? Lekker eten bij allerlei verschillende en gezellige tentjes, een of twee musea, beetje winkelen en vooral veel slenteren. De stad ontdek ik het beste door er doorheen te lopen. Gewoon een paar leuke wijkjes kiezen, de plekken uitstippelen waar je wilt eten en dan gaan lopen. Door al dat geloop kan ik ook best een bordje meer eten, of juist een wijntje meer drinken. Ook gewoon bij de lunch hoor, is in Parijs heel normaal.”

Carmen from TheSLCTD One day in Paris
“Ontbijt haal je bij de bakker, zo’n lekkere vette croissant en een koffietje, dat eet je op in de Tuileries. Gewoon, op een bankje. Vervolgens duik je Le Marais in en shop je je een ongeluk. Lunchen doe je bij The Broken Arm (daar kun je ook nog verder shoppen als je budget het toelaat). Vervolgens hup de metro in, en even cultuur snuiven bij mijn favoriete museum aller tijden: Palais de Tokyo. Na twee uur heb je het daar wel weer gezien, dus dan ga je met de metro door naar Montmartre waar je op het binnenplaatsje van Hotel Particulier een koffietje doet. Daarna lekker door de straatjes van Montmartre struinen. De zonsondergang bekijk je in Parc des Buttes Chaumont, vanuit het kleine prieeltje op de heuvel, van waaruit je hem in de lente achter de Sacré Coeur ziet zakken. Magisch. Daarna eet je tegen een goede prijs de allerlekkerste gerechten bij Entre Deux Amis in het 10e. Het is een wijnbar waar ze enkel natuurwijnen schenken, wat als voordeel heeft dat je de dag erna geen hoofdpijn hebt. Het is er altijd gezellig en druk, dus zorg ervoor dat je of reserveert of vroeg (lees 19:00 uur) gaat. Maar eten kan ook goed bij Buvette, Au Passage en Le Dauphin, mijn favorieten.”

Op maandag 17 augustus verklapt Carmen van TheSLCTD haar favoriete dag in Berlijn op citystyleguide.nl. En vanaf maandag 7 september belicht ze elke eerste maandag van de maand een hotspot in Berlijn! Meer zien van Carmen? Volg haar op TheSLCTD en op Instagram!

Beeld: TheSLCTD

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

2 reacties

    Leave a Reply