Getest: Smokin’ Barrels

Getest: Smokin' Barrels

Hamburgers zijn hot en daarom in de rubriek getest dit keer Smokin’ Barrels. Ja, je leest het goed, de hamburgertest is terug van weggeweest op CityStyleGuide. Niet dat we te weinig hamburgers aten de laatste tijd, integendeel. Iets te veel. Dan kunnen we onze ervaringen maar beter gelijk delen, zodat jij niet uren hoeft te zoeken naar de beste burgers in town. Win-winsituatie!

In de hamburgertest vergelijken we verschillende tentjes op een aantal punten, zodat je zelf niet lang meer hoeft te zoeken naar de beste burgerbars. Smokin’ Barrels in Amsterdam-Oost bevindt zich aan het Beukenplein, vlak bij het Oosterpark. Ik ging voor de Royale with Cheese die, net als alle burgers bij Smokin’ Barrels, geserveerd wordt met huisgemaakte Vlaamse frieten en een kleine salade.

Getest: Smokin' Barrels

Broodje
Toegegeven, ik ben verwend door de broodjes van Meneer Smakers (in Utrecht) waar menig hamburgertent nog wat van kan leren. Ze hebben daar namelijk alleen harde broodjes en I like that. Bij Smokin’ Barrels krijg je een brioche bun, die nogal slap is. Misschien is het persoonlijk, maar als de burger door het broodje heen valt – en de toppings ook – dan is het wat mij betreft te klef.

Vlees
De beefburger is heerlijk en zeker niet te weinig. Burgervlees zoals het hoort. Enige puntje is dat er niet gevraagd wordt hoe je het vlees gebakken wil hebben. Maar soit.

Toppings
De Royale with Cheese heeft verschillende heerlijke toppings: bacon, cheddar, gekonfijte ui, barbecuesaus, sla en tomaat. Alles even lekker en precies de juiste hoeveelheid.

Getest: Smokin' Barrels

Patat
De huisgemaakte friet is precies goed. Heerlijk krokant, maar ook zeker niet te dik. Ook de hoeveelheid is precies goed en het wordt leuk geserveerd. De frietsaus is ook super.

Sfeer
Smokin’ Barrels is een gezellig restaurantje met een groot terras. Je kunt er ook prima alleen wat drinken of een snack bestellen. De drankkaart is overigens net zo groot als de dinerkaart, zo zijn er talloze bieren op fles en van de tap. Ook is er genoeg wijnkeuze, zijn er Margarita’s en zo’n acht soorten GT’s.

Waar: Beukenplein 22, Amsterdam
Website: www.smokinbarrels.nl

Beeld: Smokin’ Barrels en CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply