Gezonde pizza bij SUGO in Utrecht

gezonde pizza SUGOGezonde pizza? Huh, kan dat dan? Vanaf nu wel! Bij SUGO in Utrecht worden pizza’s geserveerd die hoog in proteïnen en laag in koolhydraten zijn. Sounds good!

Gezonde pizza – vierkante pizza’s

Dat klinkt niet alleen goed, maar dat smaakt het ook. De gezonde streetfood pizza’s, zoals ze het bij SUGO noemen, zijn kleine vierkante stukjes. Ronde pizza’s zul je bij deze hotspot aan het Vredenburg niet tegenkomen. Pizza al taglio (gesneden pizza) it is.

Wie in Italië is geweest, heeft deze vierkante stukjes pizza vast al eens geproefd. Bij SUGO kun je dat Italië-gevoel weer even herbeleven. Italiaanse (fairtrade) wijn erbij, tiramisu toe en je waant je zo in ‘de laars’. De pizza’s worden ook bij dit pizzarestaurant iedere dag met de hand gemaakt en er wordt geen vet of suiker aan toegevoegd. Het resultaat? Een licht verteerbare bodem!

Gezonde pizza SUGO Utrecht
Foto door Hanke Arkenbout

Het meel, de vleeswaren en kazen komen van familiebedrijven in Italië. Ook wordt er bij SUGO duurzame stroom gebruikt en zijn de verpakkingsmaterialen van gerecycled karton. Smaakt die pizza al taglio nog net even iets lekkerder.

20 soorten pizza

Elke dag kun je uit 20 soorten gezonde pizza kiezen. De toppings zijn voornamelijk biologisch en altijd van goede kwaliteit. Je kunt kiezen voor verschillende toppings en zo een complete pizza samenstellen van bijvoorbeeld twee ‘losse’ stukjes. Zo kun je extra veel proeven. De kaart staat vol heerlijke varianten: vegan, vegetarisch, vis en vlees. Een voorproefje: pizza al taglio met buffelmozzarella, champignon en truffel, salami, capricciosa (tomatensaus, speck uit Süd-Tirol, artisjok, zwarte olijven, champignons, mozzarella). Maar ook: pizza met ansjovis, tonijn en mozzarella en gerookte zalm.

Vegan pizza

Zoals ik al even noemde is ook aan veganisten gedacht. Op de kaart van SUGO prijken zo’n negen vegan varianten. Van Funghi met portobello, champignon, knoflookolie en tijm tot Melanzane met kikkererwtencrème, gegrilde aubergine, peterselie en chili-oli.

SUGO Utrecht pizzaPrijzen SUGO Pizza

Had jij nog geen plannen voor vandaag? Dan weet je nu wat je te doen staat: verantwoord pizza eten! Tenzij je de hele toko – en geloof me dat wil je – naar binnen schuift natuurlijk. Voordeel is dat je het altijd bij één slice – of moet ik zeggen vierkantje – kunt houden. Prijstechnisch ook voordelig. Voor een punt betaal je tussen de €3,95 en €5,50. Buon appetito!

Waar: Vredenburg 21, Utrecht
Open: Dagelijks van 11.00 – 22.00 uur
Website: www.sugopizza.nl

Let’s get social!
Volg jij CityStyleGuide al op Pinterest, Instagram en Facebook? Ik zie je daar!

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply