Goedkope stedentrips Europa

Goedkope stedentrips Europa Rome

Hou jij ook zo van citytrips en ga je het liefst zo vaak mogelijk? Dan kun je vast wat tips voor goedkope stedentrips gebruiken! Binnen Europa zijn de vliegtickets vaak betaalbaarder dan daarbuiten en er zijn veel steden die je ook met een kleiner budget kunt bezoeken.

Probeer je tijdens het boeken van een reis niet te laten misleiden door goedkope vliegtickets. Steden in Scandinavië zijn vaak redelijk betaalbaar om heen te gaan, maar daar is het leven een stuk duurder dan in Nederland. Dan ben je dus alsnog veel geld kwijt aan hotel, eten en drinken.

Bezoek deze steden voor een goedkope citytrip in Europa
Praag

Romantisch wandelen over de Karelsbrug in Praag? Dan moet je er wel vroeg bij zijn, anders is het vol met toeristen. Deze prachtige stad bestaat uit meer mooie bezienswaardigheden dan de brug en is zéker de moeite waard. Het eten en drinken (ja, ook alcohol) is er goedkoop en als je een beetje goed zoekt vlieg je er voor een appel en een ei heen.

Goedkope stedentrips Europa Boedapest
Boedapest

De Hongaarse stad Boedapest zit vol mooie uitzichtpunten en bestaat uit twee gedeeltes: Buda en Pest. De Donau scheidt de twee stadsdelen. Doe dan ook vooral een boottochtje over de rivier. Betaalbaar, bijzonder en sprookjesachtig; in Boedapest ben je echt even helemaal op vakantie. Doe als de Hongaren en ga naar een van de vele badhuizen die de stad rijk is, maar zoek wel een rustige dag uit. Dan kun je ook nog een beetje relaxen tijdens je trip.

Goedkope stedentrips Europa Rome
Rome

Bella Italia! Rome is fantastisch. De prachtige restanten van de de oudheid zijn nog door de hele stad zichtbaar, daar kun je niet omheen. Je eet er goedkope ijsjes, pizza’s en pasta. Dat is toch alles wat je nodig hebt?

Dubrovnik & Istrië

Ga je buiten het seizoen, dan is Kroatië weliswaar misschien iets natter maar zeker niet minder mooi. De prijzen zijn dan – uiteraard – lager en als je weet waar je moet zijn dan eet je er voor een paar euro. Ontwijk ook hier (altijd en overal trouwens) de toeristische plekken, naast dat het niet leuk is om te zien wat iedereen ziet is het er ook prijziger. Tijdens een Kroatische Kookworkshop leerden we van Masterchef-winnaar Sascha de Lint dat de inwoners met een stukje land, ook al is het de achtertuin, zelf iets verbouwen. Let dus op bordjes in tuinen en op balkons. Zo leer je authentieke Kroatische lekkernijen kennen. Proef eerst voordat je een fles olijfolie koopt, dat is heel normaal.

Goedkope stedentrips Europa Brugge
Brugge

Zo dichtbij, maar toch zó anders dan Nederland. Je bent er in een paar uur, kunt gewoon met de auto, en toch voelt het alsof je heel ver weg bent. De huizen, de natuur, de stad, je bent in Brugge echt even op vakantie. Brugge zit vol historische bezienswaardigheden, genoeg winkels en voldoende goedkope hotspots voor een hapje en een drankje. Mocht je écht zo min mogelijk uit willen geven, dan lunch en diner je toch gewoon met Vlaamse frieten. Niks mis mee.

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

5 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief