Groene hotspot: Bar Botanique

Groene hotspot: Bar Botanique cafe Tropique in Amsterdam

Bij een buurtcafé denk je aan snel aan broodjes kroket, slappe koffie en een bruin interieur. De groene hotspot Bar Botanique in Amsterdam pakt het íets zonniger aan. Het interieur is tropisch en groen en het is er reuze gezellig.

Bar Botanique cafe Tropique

Of je er nou wilt ontbijten, lunchen, dineren of borrelen, je bent bij Bar Botanique, cafe Tropique altijd welkom. Het gezellige buurtcafé in Amsterdam-Oost is groot en doet een beetje denken aan de vlindertuin in Artis. Zonder de vlinders, maar met al het groen. Oh, en het is er gelukkig ook niet zo benauwd. Tropisch is het er wel, qua interieur en sfeer. Dus ga op een regenachtige dag vooral even langs, ben je daarna weer helemaal vrolijk. Alsof je terugkomt van een korte vakantie.

Groene hotspot: Bar Botanique cafe Tropique in Amsterdam

Eten kun je er ook heel goed. Wij gingen voor de Croque végétarien met taleggio, tomaat, harissa en tomaat. Superlekker! Wachten hoef je er niet lang, de Croque stond binnen no time op tafel. Je kunt er verder lunchen met sandwiches, soep of een omelet. ‘s Avonds komen de hamburgers en pizza’s op tafel, op een brakke zondagmiddag trouwens ook hoor.

Elke vrijdagavond is het tijd voor Club Tropique. Tot in de late uurtjes dans je op tropische muziekstijlen zoals: African beats, funk, disco, soul, African house en easytune. Als dat geen goed begin is van je weekend? Tropisch drankje erbij en je bent er helemaal klaar voor. Op de kaart vind je onder andere wijn, bier, Tanqueray, Frozen Mango, Frozen Margarita’s. Cheers!

Groene hotspot: Bar Botanique cafe Tropique in Amsterdam

Plof je de volgende dag gewoon weer op zo’n lekkere zachte bank om er te ontbijten en een koffietje te doen. Bar Botanique is van zondag tot en met donderdag van 9.00 tot 01.00 uur open en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 03.00 uur.

Waar: Eerste van Swindenstraat 581, Amsterdam
Website: www.barbotanique.nl

Beeld: CityStyleGuide & Bar Botanique 

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply