GROOS, Rotterdam

Groos
Niets zo fijn als een winkel waar ze eens iets anders verkopen dan wat je overal al ziet. Zo’n winkel is GROOS in Rotterdam. Een klein warenhuis met producten gemaakt én ontworpen in Rotterdam. Een must visit wanneer je een bezoekje brengt aan de havenstad!

Of je nu op zoek bent naar een paar kekke sokken voor je vriend/vader/broer, of een kunstige interieuraccessoire voor je eigen huis, bij GROOS vind je het. Allemaal even origineel, modern en kwalitatief, maar bovenal afkomstig uit Rotterdam. Zonder dat overal ‘010’ of ‘Rotterdam’ op staat.

Groos

De winkel opende haar deuren in februari 2013 en heeft als doel om alle producten uit Rotterdam waar ze groos (Oudnederlands voor ‘apetrots’) op zijn te promoten. Dat blijkt heel wat te zijn, want GROOS verkoopt producten op het gebied van mode, kunst, design, muziek, literatuur, film, lifestyle en overheerlijke delicatessen uit eigen stad. Naast een conceptstore is GROOS ook een platform voor Rotterdamse ontwerpers en ondernemers, om ze in de spotlight te zetten en vooruit te helpen.

Groos

Sinds dit jaar is er naast de fysieke winkel een hele fijne webshop in de lucht. Dus woon je niet in de buurt of heb je geen tijd om af te reizen naar Rotterdam? Geen probleem. Al dat leuks koop je gewoon in de online shop. Toch liever de winkel bezoeken? Die is op loopafstand van het ook al zo mooie Rotterdam Centraal (Schiekade 203). Let wel: op maandag en dinsdag zijn de deuren gesloten.

Kerstinspiratie 
Nog op zoek naar originele kerstcadeaus? Wij zochten wat Rotterdamse spulletjes bij elkaar waar iedereen vast heel groos op zal zijn als ze dit onder de boom vinden.

Die sokken dus, voor de man! Deze leuke flamingo’s van Alfredo Gonzales bijvoorbeeld!

sokken

De zomer is nog niet in zicht maar zo’n houten zonnebril kan natuurlijk altijd en staat iedereen.

zonnebril

Doe je poetsgrage moeder een plezier met een porseleinen vaas in de vorm van een oude fles schoonmaakmiddel.

vaas

Een schattig pandarompertje in een potje voor iedereen met een kleine (op komst).

rompertje

Unieke designkopjes voor de koffieliefhebber.

kopje

Tekst: Britte Kastelein

Beeld: www.groosrotterdam.nl & www.foekjefleur.com 

1 reactie

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief