Hairmonk: kapsalon aan de Oudegracht, Utrecht

Kim new hair Hairmonk kapsalonBen je op zoek naar een goede kapper in Utrecht? Hairmonk kapsalon aan de Oudegracht is the place to be! Ik ken Aret al een beetje doordat hij zijn 8x hotspots met ons deelde én omdat ik al veel goeds over zijn kapperskwaliteiten had gehoord. Afgelopen vrijdag zat ik voor het eerst in zijn kappersstoel en dat beviel heel goed.

Hairmonk kapsalon

Aret Zakarian werkte jarenlang als topstylist bij een kapsalon, maar besloot voor zichzelf te beginnen. Hij opende op 10 oktober 2017 zijn eigen Hairmonk  kapsalon aan de Oudegracht. Op dit fijne plekje naast sushirestaurant Umami heb je uitzicht over de gracht en de salon is – anders dan je zou denken op zo’n locatie – echt heel groot. Het pand loopt ver door naar achteren en is door de vele ramen lekker licht.

Relax stoelen Hairmonk kapsalon

Als ik binnenkom mag ik gelijk op een van de twee chille stoelen bij het raam gaan zitten. Aret komt er naast zitten en op een ontspannen manier hebben we het over mijn haar. Ik ben al veel te lang niet naar de kapper geweest en (ssshht) soms knipte ik zelf of mijn moeder een stukje van m’n haar. Ik hoopte dat Aret het niet zou zien, maar ik vrees dat hij gelijk zag dat er drastisch iets moest veranderen. Mijn haar was namelijk best lang (vond ik zelf, ha) en dat wilde ik graag zou houden. Maar toch zag ik ook wel dat die lange slierten niet heel sexy waren. Die steiltang doet meer slecht dan goed.

Before hair Kim Hairmonk kapsalon

In de kappersstoel bij Aret

Aret zegt dat als hij het mocht bepalen er zeker een paar centimeter af zou moeten om mijn haar er weer gezond uit te laten zien. Nadat ik even aan het infuus moest en van de schrik was bekomen, stemde ik in. Mede doordat hij duidelijk zei dat ik er echt zelf achter moest staan en dat hij mij nergens toe wil dwingen. We hebben het slechts over een paar centimeter, maar ik moest er toch even een minuut of tien over nadenken.

Wasbak ligbank Hairmonk Kapsalon

Mijn haar wordt achterin de salon – in de mooie serre – gewassen. Dit is al een hele ervaring, omdat je op een fijne bank ligt terwijl Aret je haar wast en je een korte hoofdmassage geeft. Helemaal zen loop ik naar een van de twee kappersstoelen waar Aret mijn haar knipt. Na het knippen föhnt hij mijn haar eerst droog en knipt hij volgens een bepaalde techniek de gespleten punten nog even. Daarna föhnt hij mijn haar prachtig in model. Zat het elke dag maar zo!

Kim new hair Hairmonk kapsalon

Hair grow programma

Het speciale hair grow programma van Aret klinkt als muziek in mijn oren en ik beloof hem dat ik elke zes (oké misschien acht) weken terugkom. Hij past dan de healthy haircut techniek toe, waarbij hij op droog haar de uiterste punten knipt. Hierdoor gaat je haar niet ineens veel harder groeien natuurlijk, maar het wordt wel gezonder doordat de gespleten punten geknipt worden.

Interieur Hairmonk Kapsalon

Prijzen Hairmonk

Voor een dames knipbehandeling betaal je bij Hairmonk €51, voor mannen €41. Hiervoor wordt je haar gewassen, genipt en geföhnd en bij extreem lang haar komt een toeslag van €20. Het is bij Aret niet snel even knippen en weer weg (wel als je wil natuurlijk), maar hij neemt graag de tijd voor je. Hij kijkt echt goed naar je haar en geeft advies. Of je iets met het advies doet, dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten.  Voor de overige prijzen – voor kleuren, föhnen en andere treatments – kijk je op de website. Doe je Aret de groeten van mij als je geweest bent?

Waar: Oudegracht 70, Utrecht
Website: www.hairmonk.nl

Let’s get social!

Volg jij CityStyleGuide al op Facebook, Insta Stories en Instagram? Ik zie je daar!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Hairmonk kapsalon. Ik mocht er mijn haar laten knippen en ben supertevreden! 

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

    Leave a Reply