Hamburgers in Berlijn: Burgeramt

Burgerambt

Burgeramt is een gezellige Duitse burgerbar in de wijk Friedrichshain in Berlijn. Wij waren tijdens onze citytrip op zoek naar een leuk restaurantje en – gelukkig – kwamen we al snel Burgeramt tegen. Zin in hamburgers hebben we tenslotte bijna altijd (ha!) dus dat kwam goed uit.

Hamburgers in Berlijn: Burgeramt in Friedrichshain

Ben je na een paar dagen Berlijn die curryworsten ook wel zat en wil je vanavond wel een ander soort fastfood eten? Burgeramt is your place to be. Niet gezond, wel heel lekker. Aan de Boxhagener Platz – een gezellig park/plein – vind je verschillende leuke eettentjes en zo ook deze fijne burgerbar. Toen wij er waren was het vrij druk en moesten we even aan de bar wachten. Maar dat was geen probleem, want de drankjes smaakten goed. Zo hadden we gelijk even de tijd om de menukaart te bekijken.

Ze hebben voor ieder wat wils bij Burgeramt; beef, chicken en vegetarische hamburgers sieren de kaart. De goedgevulde borden om ons heen, zagen er meer dan goed uit. Het duurde gelukkig niet lang voordat er een tafeltje voor ons vrij was. Wij gingen voor de Gorgonzola burger (met extra bacon) en de Bacon burger. Yum! Alles aan deze burgers is lekker, zowel het vlees en de ruime toppings. Het enige minpuntje vind ik persoonlijk dat de broodjes zacht zijn, al hoort dat natuurlijk wel bij een echte hamburger. Denk maar aan die Amerikaanse kleffe broodjes. Maar ik blijf erbij dat een hard broodje lekkerder is, minder week wordt én je halve hamburger er niet door uit elkaar valt. Maar ach, we zitten in een Duitse burgerbar en daar maakt het niet heel veel uit dat de ketchup achter je oren zit en ja handen kleverig zijn van de toppings.

Burgerambt

Lekker en gezellig is het er zeker! Ga jij voor de cheeseburger, de barbecue bacon, de chili cheeseburger (mét nacho chips!), de klassieke hamburger of voor een van de halloumiburgers? Goed om te weten: je kunt bij Burgeramt alleen contant betalen. Wisten wij ook niet. Gelukkig is er een pinautomaat om de hoek. Overigens is het bij veel hotspots in Berlijn gebruikelijk dat je alleen contant kunt afrekenen.

Waar: Krossener Str. 21-22, Berlijn
Website: www.burgeramt.com

Let’s get social!

Volg jij CityStyleGuide al op Insta Stories, Instagram en Facebook? Ik zie je daar!

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief