Hardlopen op vakantie

Hardlopen op vakantie

Na weken – wat zeg ik: maanden! – uitkijken naar de vakantie, is het zover: je vertrekt met je leukste vriendinnen of liefste partner richting zon! De koffer wordt gepakt; je nieuw geshopte items mogen natuurlijk niet ontbreken. Evenals je sportkleding. Huh?! Marloes van VliegendeVrouwen.com geeft tips voor hardlopen op vakantie.

Hardlopen op vakantie is heer-lijk. Echt waar. ’s Ochtends vroeg je bed uit om vervolgens langs de branding de nodige kilometers te maken. Genieten van de opgaande zon, het kabbelende water en… de rust. Bij terugkomst wacht je fijn gezelschap en een ontbijtje waar je u tegen zegt. Een vers stokbroodje, een zelfgemaakte smoothie en als extraatje een croissantje met Nutella als beloning.  Sporten op vakantie; het is zo gek nog niet. Zes tips hoe je het nog aangenamer én veiliger kunt maken:

♡ Stedentrips vergen vaak veel energie door de tips uit de halve Lonely Planet die je van jezelf moét volgen. Ook de massale toestroom van toeristen is verre van bevorderlijk voor de ontspanning. Sla twee vliegen in één klap: ga bijtijds in de ochtend hardlopend de stad in (lekker rustig op straat) en stippel voor jezelf een mooie route uit langs de highlights van de stad.

♡ Verklaren je vriendinnen je voor gek en peinzen ze er niet over om mee te gaan? Daag jezelf uit met de hardloopapp Strava. Met deze app kun je routes aanmaken en de competitie aangaan met jezelf en andere lopers.

♡ Een kei in verdwalen? Vraag aan de receptioniste van het hotel of zij een mooie route voor je weet. Zij kent de stad tenslotte als geen ander. Loop geen rondje, maar loop een aantal kilometer en ren dezelfde route weer terug.

♡ In het buitenland ben je heerlijk anoniem. Maar dit kan ook in je nadeel werken. Neem als je gaat lopen altijd je identiteitsbewijs en zorgverzekeringspasje mee.  Je telefoon is ook geen overbodige luxe.

♡ Drinken, drinken, drinken… Voor een warme bestemming is het een must. Vind je het vervelend om met een flesje in je hand te lopen? Ga dan voor een bottle belt: een gordel met een aantal kleine flesjes.

♡ Ontspan! Je hoeft de nummer één van de wereld niet te verslaan. Geniet van de omgeving en laat je gedachtes de vrije loop…

Ga jij sporten tijdens je vakantie? Maak er een foto van en gebruik de #healthytravelchallenge, misschien win jij dan wel deze te gekke prijzen. Good luck!

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief