6x high tea Amsterdam: de beste plekken

high tea Amsterdam red velvet taart

High tea Amsterdam: dit zijn de beste plekken voor een lekkere afternoon tea. Hoe fijn is het om in het weekend – of gewoon op een doordeweekse dag – gezellig een high tea te plannen. Lekkere hapjes, thee en goed gezelschap, wat wil je nog meer?

6x high tea Amsterdam

De Bakkerswinkel – high tea Amsterdam

Het lijstje is natuurlijk niet compleet zonder De Bakkerswinkel. Man, wat is deze high tea lekker. Je kunt kiezen tussen de maar liefst vier soorten high tea. De Bakery Sweets Tea is €16,50 en bestaat uit een fruitshake, thee, een scone, taartpuntjes en friandises. Bij de Old Bakery High Tea krijg je ook nog quiche, sandwiches, hiervoor betaal je €21,75. De Summertime Tea: fruitshake, thee, schone met jam en room, friandise, sandwiches, friandise en quiche en die is €19,50 per persoon. Last but not least is er de Late Afternoon Tea. Deze high tea is €29,95 per persoon en moet je van tevoren reserveren. Naast de thee en de fruitshake krijg je een glas wijn, fris of jus d’orange. Qua hapjes kun je verwachten: een soepje, quiche, sandwich, taart, een scone, fruitsalade en friandise. Lastig kiezen hè.
Prijs: €16,50 (Bakery Sweets Tea), €21,75 (Old Bakery High Tea), €19,50 (Summertime Tea) en €29,95 (Late Afternoon Tea)
Warmoesstraat 69, Regulateurshuis 1, Polonceaukade 1, Roelof Hartstraat 68, Amsterdam
www.debakkerswinkel.nl

High tea Amsterdam thee met taart

Het Kleinste Huis – high tea Amsterdam

Boven de theewinkel van Het Kleinste Huis is een hele kleine theekamer waar je in een intieme setting kunt genieten van een high tea. In de Private Tea Room bestaat de High Tea uit een home made ice tea als welkomstdrankje, thee, een glaasje likeur, verse vruchtensap, een selectie van kleine sandwiches, hartige hapjes, huisgemaakte taart, scones en zoete hapjes. De Afternoon Tea is zonder het likeurtje en hartige hapjes. Deze high tea spot is zeker een unieke ervaring!
Prijs: €34,95 (High tea), €24,95 (Afternoon Tea),
Oude Hoogstraat 22, Amsterdam
www.hetkleinstehuis.nl

Yoghurt Barn – high tea Amsterdam

Yoghurt fans opgelet! bij Yoghurt Barn moet je je zijn voor een hele lekkere high tea met – uiteraard – yoghurt. Maar dat niet alleen, ook vegan gebakjes, carrot cake en toast komen er aan te pas. Per persoon krijg je bij deze high tea Amsterdam ook twee kleine yoghurt specials. En dat zijn geen saaie varianten kan ik je vertellen. Wat je niet op krijgt mag je gewoon mee naar huis nemen.
Prijs: €19,95 per persoon
1e vd Helststraat 80, Bellamyplein 51 – unit 1 en Stationsplein 17B, Amsterdam
www.yoghurtbarn.nl

High tea Amsterdam

Gartine – high tea Amsterdam

Een hele lekkere gezellige high tea? Daarvoor ga je naar Gartine. De hartige high tea bestaat uit een soepje, twee belegde broodjes, een hartig cakeje en quiche. De klassieke high tea bij Gartine is met een quiche, sandwich, soesje met tartaar van gerookte zalm, stukjes taart en een cupcake. Daarnaast is er ook nog de ‘high tea groot’ met als extraatje friandise en de high tea luxe met daarnaast ook nog een macaron en een cocktail met lavendellimonade en huisgemaakt sorbetijs. Yum!
Prijs: €17,50 (high tea hartig), €19,95 (high tea klassiek), €22,50 (high tea groot), €24,75 (high tea luxe)
Taksteeg 7, Amsterdam
www.gartine.nl

Anne & Max – high tea Amsterdam

Elke dag – dus niet alleen in het weekend – is het tijd voor een high tea bij Anne & Max. Je komt er ultiem tot rust met een grote pot thee en allemaal lekkere hapjes. Wat je kunt verwachten naast heel veel thee? Hartige hapjes als bruschetta, quiche met geitenkaas en soep en zoete hapjes als witte en donkere chocoladetaart, scones en nog veel meer. Alles wordt er in eigen keuken gemaakt. Heb jij even geluk, want Anne & Max zit op verschillende locaties in Amsterdam. Zo is er altijd wel eentje in de buurt. Ook in Utrecht overigens, waar de high tea even lekker is.
Prijs: €19,50 per persoon
Amstelveenseweg 196, Tollensstraat 57 Y en Oostelijke Handelskade 1001, Amsterdam
www.annemax.nl

Edit: Ma Bella Cakery zit helaas niet meer in Amsterdam. Wel kun je deze hotspot vinden in Amstelveen, Almere en Utrecht Leidsche Rijn.

Ma Bella Cakery – high tea Amsterdam

Iets bijzonders te vieren of zin in een gezellig uitje? Bij Ma Bella Cakery is elke high tea een feestje. Of je nu gaat voor de Friendship Tea met huisgemaakte scone, cakepop, cupcake, sandwiches en twee soorten cakejes of de Celebration Tea met alles van de Friendship Tea en als extra drie soorten cakejes in plaats van twee, tortillawraps en een macaron. Liever een mini high tea? Dan kies je voor de Love Tea inclusief een pot thee en een scone of de Good Times Tea waarbij je een pot thee naar keuze krijgt en twee cupcakes en twee cakepops.
Prijs: €18,95 (Friendship Tea), €22,50 (Celebration Tea), €6,95 (Love Tea) en €9,95 (Good Times Tea)
IJdok 35, Amsterdam
www.mabellacakery.nl

Ook heel erg leuk: een high wine in Amsterdam of een high tea in Utrecht!

Let’s get social!
Volg jij CityStyleGuide al op Facebook, Insta Stories en Instagram? Ik zie je daar!

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

2 reacties

    Leave a Reply