6x high tea Utrecht: de beste plekken

high tea Utrecht

High tea Utrecht: dit zijn de beste plekken voor een gezellige afternoon tea. Vind jij het ook zo gezellig om met familie of vrienden urenlang te tafelen onder het genot van lekkere hapjes en een kop thee? Dan moet je echt weer eens een high tea doen. Dat kan natuurlijk thuis, maar buiten de deur is natuurlijk nog leuker!

6x High tea Utrecht

Stael – high tea Utrecht

In de gezellige Twijnstraat zit Stael. Een prima plek voor een high tea en met een beetje geluk heb je leuk uitzicht over de gracht. In de industriële inrichting wordt de high tea geserveerd van 14.00 – 15.30 of van 16.00 – 17.30 uur. Wat je kunt verwachten? In twee rondes wordt er allerlei lekkers op tafel gezet: macarons, soep, sandwiches, scones, quiche, taartjes en – uiteraard -onbeperkt thee.
Prijs:€19,50 per persoon.
Twijnstraat 9, Utrecht
www.stael.nl

high tea Utrecht

Bistro Karel 5 – high tea Utrecht

Eigenlijk moeten we deze luxe high tea de afternoon tea noemen, want je wordt hier ontvangen als een koning. De bistro is onderdeel van het luxe vijfsterrenhotel Karel V en de bistro is dan ook prachtig en heeft mooi uitzicht op de binnentuin van het hotel. Nadat je met je tafelgenoten hebt geproost met een glas prosecco, komen in verschillende gangen de hapjes op tafel. We zullen nog niet alles verklappen, maar de high tea bestaat in ieder geval uit een gepocheerd eitje, een sandwich meet eiersalade en truffel, saucijzenbroodje met Wagyu, komkommer sorbet, scones, tarte tatin en macarons.
Prijs: €31 (champagne in plaats van prosecco is €5,75 extra)
Geertebolwerk 1, Utrecht
www.karel5.nl

De Bakkerswinkel – high tea Utrecht

Bij De Bakkerswinkel heb je de keuze uit drie verschillende soorten high tea. De ‘eenvoudigste’ is de high noon tea, waarbij je een warme scone met jam en clotted cream, fruitshake, soepje, kleine sandwiches, quiche en firandise krijgt. De Bakkerswinkel high tea bestaat uit hetzelfde, alleen in plaats van het soepje ontvang je hierbij huisgemaakte taartjes. Yum! Wil je echt uitpakken dan ga je voor de royal afternoon tea, daarbij is het allemaal – zoals de naam al zegt – iets royaler en krijg je alles van bovenstaande high tea’s. Natuurlijk hoort er bij allemaal een grote pot thee en een fruit sapje per persoon.
Prijs: €22,50 (high noon tea), €24,50 (Bakkerswinkel high tea), €28,50 (royal afternoon tea)
Wittevrouwenstraat 2, Utrecht
www.debakkerswinkel.nl

high tea Utrecht

Anne&Max – high tea Utrecht

Voor een high tea met een huiskamergevoel ga je naar Anne&Max in het centrum van Utrecht. Bij deze gezellige spot krijg je een proeverij van allerlei lekkers, met een grote pot thee. Denk aan hartige scones, koekjes, taart, bruschetta’s, yoghurt met granola en fruit en chocolade. De hapjes kunnen per dag kunnen verschillen, dus het is nog even een verrassing wat er precies geserveerd wordt.
Prijs: €19,50 per persoon
Donkere Gaard 4, Utrecht
www.annemax.nl

Restaurant Bis – high tea Utrecht

Bij Restaurant Bis zit je middenin het centrum van Utrecht, tussen allerlei leuke boetiekjes.  Deze lekkere high tea begint met een aantal sandwiches met boerenkaas, gerookte zalm en serranoham. Daarna volgen scones met room en marmalade, een mini crème brulée, vers fruit en – ja zeker – chocoladetaart. Erbij wordt de fairtrade thee van Tiktak geschonken, je kunt onbeperkt kiezen uit 12 duurzame en eerlijke smaken.
Prijs: €18,50 per persoon (€ 23,50 inclusief een glas Cava)
Lijnmarkt 26, Utrecht
www.bis-utrecht.nl

high tea Utrecht

Yoghurt Barn – high tea Utrecht

Vlak bij de Neude zit de Yoghurt Barn, waar je naast heel veel yoghurt ook terecht kunt voor een uitgebreide high tea. Natuurlijk kan een Yoghurt Barn high tea niet zonder twee kleine yoghurt specials per persoon: de crazy cookie, merry berry of brownie bango bijvoorbeeld. Ook wordt de tafel gevuld met vegan gebakjes, brownies, carrot cake, bananenbrood en een hangop dip met breekbrood. Onbeperkt thee van TeaBar zit er bij. Is de high tea te veel? Dan mag je de rest meenemen in een doggybag. Lekker voor thuis op de bank.
Prijs: €19,95 per persoon
Vinkenburgstraat 15, Utrecht
www.yoghurtbarn.nl

Ook heel erg leuk: een high wine in Utrecht!

Let’s get social!

Volg je CityStyleGuide al op Instagram Stories, Instagram en Facebook? Ik zie je daar!

Beeld: Yoghurt Barn, CityStyleGuide, Anne&Max, Yoghurt Barn

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

6 reacties

    Leave a Reply