Hotspot in De Pijp: Hoed en Krelis

Hoed en Krelis

Hoed en Krelis is the place to be voor een lekkere lunch of een goed diner in Amsterdam. En dat niet alleen, het interieur is ook nog eens op en top gestyled. Het vele groen in combinatie met oudroze, gouden en marmeren accenten zorgen ervoor dat je je er direct thuis voelt.

Hoed en Krelis

Deze hotspot huist aan de Ferdinand Bolstraat, vlak bij het begin – of het eind, het is maar hoe je het bekijkt – van de Albert Cuypmarkt. Zodra je binnenloopt ben je de drukte van de markt direct vergeten. De informele maakt dat – ik blijf het zeggen – je er direct op je gemak voelt. Het interieur is echt prachtig evenals de gerechten.

Steak tartare Hoed en Krelis

Op de kaart staat voor ieder wat wils en zelfs de lunchkaart is uitgebreid. Van Eggs Veggie tot Eggs bacon, avocado toast tot tuna melt, pancakes tot tosti’s, salades tot burgers en healthy acai tot  brownie.

Menu Hoed en Krelis

Wij gingen voor een diner bij Hoed en Krelis en hadden van tevoren stiekem de menukaart al even bekeken. Michiel ging voor de Steak Tartare en ik voor de salade Panzanella vooraf. Súperlekker. Deze salade was gelijk mijn favoriet.

Als hoofdgerecht had ik wederom salade, ik probeer New Fysic er af en toe een beetje in te houden. Maar nu de voorjaarssalade met groene asperges, edamama, doperwten, munt, tuinbonen, feta, pistache en koriander. Michiel koos de ossenhaas met truffelfriet, já ze hebben truffle fries. Die moest ik natuurlijk ook proeven en ik moet nog een keer terug om de hele voorraad op te eten hoor, yum.

Panzanella salade Hoed en Krelis

De dessertkaart is minstens zo goed als de voor- en hoofdgerechten. Ik bestelde de bonbons met verse muntthee. Alleen al hoe alles geserveerd wordt is zo mooi. Veilige keuze de bonbons dacht ik, maar je krijgt gewoon een schoteltje met drie stuks (voor slechts 1 euro).

Michiel koos de Ferdinand’s Bol, die ik ook proefde. Dit mega dessert is een harde chocolade bol gevuld met ijs met eromheen cheesecake, Bastogne, passievrucht en mango. Alsof de keuze nog niet moeilijk genoeg is: je kunt ook gaan voor de aardbeien sorbet met rood fruit, kaasplateau of cheesecake met witte chocolade, mango, Bastogne én knettersuiker!

Borrelen bij Hoed en Krelis

Waar: Ferdinand Bolstraat 58, Amsterdam
Website: www.hoedenkrelis.nl
Open: maandag t/m donderdag van 16.00 – 01:00 uur en vrijdag t/m zondag van 10.30 – 03.00 uur.

Bedankt dat we mochten komen eten Hoed en Krelis!

Beeld: CityStyleGuide

Vind jij het interieur van Hoed en Krelis ook zo tof? Pin deze foto dan op Pinterest!

Hoed en Krelis Amsterdam

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief