Hotspot in de Jordaan: Café Ons Huis

Café Ons Huis
Je denkt nu vast aan een bruin café, maar niets is minder waar. Café Ons Huis is onderdeel van hotel Mercier (Vondel Hotels) en ziet er prachtig uit. Bovendien kun je er – en dat is niet geheel onbelangrijk – heerlijk eten!

Café Ons Huis

Samen met mijn moeder mocht ik op een dinsdagavond de menukaart van Café Ons Huis testen. Geen straf natuurlijk. Omdat we er als een van de eersten waren zochten we een fijne plek uit met aan de ene kant een bank en aan de andere kant een lekker zittende stoel. Het restaurant zit verborgen in de Jordaan (aan de Rozenstraat) en mag je – na ons goedkeuren – als de wiedeweerga toevoegen aan je must eat spots in Amsterdam.
Rolmops Café Ons Huis
Man, wat hebben wij lekker gegeten. De focus van Café Ons Huis ligt op duurzaam koken met lokale seizoensgebonden producten. Die focus houdt in dat er gestreefd wordt om bij elk gerecht met 80% seizoensproducten en 80% plantaardig. Dus 20% buiten het seizoen en vis of vlees. Waar mogelijk producten van Nederlandse bodem. Een mooi streven! De wijn – passend bij het gekozen gerecht – is biologisch.

Café Ons Huis JordaanVerrassingsmenu

Wat er op tafel komt is bij elke gang een verrassing. Wij kregen allerlei lekkers te proeven. Bij de Hollandse Keuken hoorde naast een broodplankje ook rolmops met een stukje kruidkoek en bietencarpaccio, een bijzondere smaakcombinatie. Het hoofdgerecht was steak met huisgemaakte friet en seizoensgroenten. Als dessert kregen we een unieke vlaflip van custard, yoghurtijs en crumble. We sloten de avond af met koffie en water en een stukje gevulde speculaas.

Dessert Café Ons Huis

Prijs diner bij Café Ons Huis

Voor het 3-gangen Dutch Cuisine Menu betaal je €31. Het bijpassend wijnarrangement is €19. Het 4-gangenmenu is €39 en het bijpassende wijnarrangement €26,50. Tot slot is er ook een 5-gangenmenu voor €46. Hierbij is het wijnarrangement €32,50.
Eten in Jordaan
Bedankt voor de uitnodiging Café Ons Huis!
Waar: Rozenstraat 12, Amsterdam
Let’s get social! Volg jij CityStyleGuide al op Facebook en Instagram? Ik zie je daar!
Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief