5x hotspots in Amsterdam-Oost

5x hotspots in Amsterdam-OostYay! We hebben de leukste adresjes in Amsterdam-Oost voor je op een rijtje gezet om te bezoeken. Voor een ontbijtje, lunch, diner of gewoon allemaal. Enjoy!


5x hotspots in Amsterdam-Oost
Bar Bukowski

5 x hotspots in Amsterdam-Oost

Genoemd naar de schrijver Charles Bukowski, straalt deze fijne bar in Oost zijn liefde voor vrouwen, literatuur en alcohol uit. Want, zoals de schijver zei: ‘There is always a reason to drink’. Maar er hangen heus geen bierdrinkende mannen aan de bar hoor dames. De hippigheid van Bar Bukowski is ook leuk voor vrouwen. Ontbijten, lunchen en alcoholvrije drankjes doen kan er ook errug goed. Dat schrijver Yuki Kempees dat ook vindt, lees je in zijn 8 favoriete hotspots.
Oosterpark 10, Amsterdam
www.barbukowski.nl

De Ysbreeker

5 x hotspots in Amsterdam-Oost

Aan de Weesperzijde huist het koffie- en theehuis, de lunchroom, kroeg, loungeplek, spelletjescafé én restaurant de Ysbreeker. Bij deze veelzijdige hotspot zit je zomers heerlijk op het terras aan de Amstel, kun je je laptop meenemen en werken (er is wifi) of neem je een coffee to go.
Weesperzijde 23, Amsterdam
www.deysbreeker.nl

Thuis aan de Amstel

5 x hotspots in Amsterdam-Oost

Bij dit pareltje kun je zeven dagen per week genieten van koffie, wijn, ontbijt, lunch en nog veel meer lekkers. Er zijn exposities, proeverijen en er is een fijne tuin. Op het menu? Van wentelteefjes en soep van de dag tot pasta en verse appeltaart. Fijn: voor de producten wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale productenten en ondernemers.
Korte Ouderkerkerdijk 45, Amsterdam

www.thuisaandeamstel.nl

Volkshotel


5 x hotspots in Amsterdam-Oost

Tegenover metrostation Wibautstraat kan iedereen terecht bij het Volkshotel.Of je nou uit wil gaan (Club Canvas), zin hebt in een borrel with a view (Petit Canvas), een ontbijten – binnen of buiten – in het café of wil werken (flexwerkplekken) bij het Volkshotel hoef je niet te kiezen, je doet het gewoon allemaal. Een hotel zou een hotel niet zijn als je er niet zou kunnen slapen. Dat kan uiteraard ook, in een van de vele (maar liefst 172) enige kamers.
Wibautstraat 150, Amsterdam
www.volkshotel.nl

De Plantage


5 x hotspots in Amsterdam-Oost

Vanaf het terras kijk je zo op het mooie Artisplein – dat de Amsterdamse Architectuur Prijs 2015 heeft gewonnen – terwijl je geniet van ontbijt, lunch, diner of komt om te borrelen. Bij De Plantage ben je op elk tijdstip op het juiste moment. Op de kaart sieren vlees-, vis- en vegetarische gerechten en de lekkerste desserts. Maar ook met bitterballen en een gin tonic zit je hier meer dan prima.
Plantage Kerklaan 36, Amsterdam
www.caferestaurantdeplantage.nl

Beeld: websites van de hotspots

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

3 reacties

    Leave a Reply