Hotspots Javastraat Amsterdam-Oost

Hotspots Javastraat Amsterdam-Oost

De Javastraat in de Indische Buurt in Amsterdam-Oost zit bommetje vol hotspots. Toffe winkels, gezellige koffietentjes en fijne bars en restaurants, in de Javastraat kun je je zonder twijfel uren vermaken.

Hotspots Javastraat Amsterdam
Shops
STØV Amsterdam

Voor cadeaus en wooninspiratie moet je bij STØV zijn. Hele leuke neonlampen (hartjes, wolken, bliksemschichtjes), vazen, letterborden, kussens, kleedjes, bijzettafeltjes en nog heel veel meer items om je huis mee te pimpen. Ook voor cadeautjes en kinderkleding en -spullen slaag je gegarandeerd.
Javastraat 131, Amsterdam
www.stov.amsterdam

Div

Waar Div voor staat? Diverse. Niets meer en niets minder. Div heeft twee winkels in de Javastraat: de Damesboudoir op nummer 100 en het Herenkabinet op nummer 8. Mannen scoren fashion, sneakers en denim van merken als Converse, Vans, Fjällräven, Lee, KOI en Wrangler. Vrouwen moeten op nummer 100 zijn en slagen er voor kleding, accessoires, tassen en schoenen van allerlei mooie merken. Van Modstrøm tot WoodWood.
Javastraat 8 en 100, Amsterdam
www.divamsterdam.com

Koffie
Hotspots Javastraat Amsterdam-Oost
Hartje Oost

Is het een winkel? Is het een koffiebar? Hartje Oost is een Koffieboetiek! En wat voor een. Je drinkt er goede koffie en bestelt er een heerlijk ontbijtje of lunch bij. Roerei met avocado en bacon smaakt tenslotte elke morgen goed. Wentelteefjes trouwens ook. Met een heart biet taartje toe. Shoppen kan er ook, de unieke items zijn niet te missen. Hartje Oost is een van de weinige plekken waar je na je ontbijt met (of beter nog: in) een nieuwe outfit de deur uitloopt.
Javastraat 23, Amsterdam
www.hartjeoost.nl

Bedford – Stuyvesant

De Javastraat heeft hele leuke koffietentjes, zo ook Bedfort-Stuyvesant. In deze creatieve Amerikaanse koffiebar kun je naast lekkere koffie drinken ook je laptop openklappen. Binnen of op het terras in de zon, wel zo fijn. Nog niet ontbeten of geluncht? No problemo, dan kies je iets van de fijne menukaart. Nog iets speciaals: ze hebben als enige zaak in Europa koffie van de Brooklyn Roasting Company (NY). Waan je je toch een beetje in New York. Doordeweeks is Bedfort-Stuyvesant van 8.00 tot 19.00 uur open, zaterdag van 9.00 tot 19.00 uur en op zondag van 10.00 tot 19.00 uur. Feessie? De ruimte kun je ’s avonds ook afhuren.
Javastraat 55, Amsterdam
www.bedfordstuyvesant.nl

Borrel
Hotspots Javastraat Amsterdam-Oost
The Walter Woodbury Bar

Van koffie tot diner – en alles daar tussenin – ga je naar Walter Woodbury Bar. De naam komt van Walter Woodbury die toen hij 17 was in 1851 in Australië goud ging zoeken. Hij belandde in Nederlands Indië en fotografeerde als een van de eersten het eiland. In de gelijknamige bar aan de Javastraat lunch en dineer je met heerlijke wereldse gerechten. Zin in een snack als loempia’s, chickenwings, Turkse pizza, kroepoek, olijven en pita’s en een van de biertjes of Gin Tonic’s? The Walter Woodbury Bar is van zondag t/m donderdag tot 01.00 uur open en op vrijdag en zaterdag tot 03.00 uur.
Javastraat 42, Amsterdam
www.walterwoodburybar.nl

Bar Basquiat

Ook Bar Basquiat in Amsterdam-Oost heeft een mooi verhaal. De bar is geïnspireerd door neo-expressionistisch (en van oorsprong graffiti) kunstenaar Jean-Michel Basquiat. Bij de bar kun je ontbijten, lunchen en vanaf 16.00 uur terecht voor Vietnamese streetfood van Viêt View (superlekker!). Van overnight oats, pancakes, croissants kun je de hele dag (tot 17.00 uur) genieten. Voor de lunch zijn er sandwiches, salades en Libanese pizza’s. Je blijft hangen tot 01:00 (zondag t/m donderdag) of 03:00 uur (op vrijdag en zaterdag) ’s nachts met een biertje of wijntje.
Javastraat 88-90, Amsterdam
www.barbasquiat.nl

Hotspots Javastraat Amsterdam-Oost
Rum Barrel

Kun jij niet naar Cuba, dan komt Cuba naar jou. In de Javastraat swing je bij Rum Barrel op vrolijke muziek, drink je rum (heel veel verschillende soorten) en cocktails en bestel je ondertussen wat tapas. Ook voor midnight snacks én sigaren (geen Cuba zonder sigaren) kun je in het weekend tot 03.00 uur terecht.
Javastraat 143, Amsterdam
www.rumbarrel.nl

Diner
Wilde Zwijnen

Wilde Zwijnen heeft twee locaties aan het Javaplein: het restaurant op nummer 23 en de eetbar op nummer 25. Voor een compleet driegangenmenu (of vier) moet je bij het restaurant zijn, waar de inspiratie uit de Hollandse keuken komt en er wordt gewerkt met streek- en seizoensproducten. Naast vlees heeft Wilde Zwijnen ook vis en vegetarische gerechten. De kaart wisselt regelmatig en staat vol lekkere gerechten. Bij de Eetbar geniet je tijdens de borrel van kleinere gerechten. Fijn: het tempo bepaal je hier zelf.
Javaplein 23, Amsterdam
www.wildezwijnen.com

Hotspots Javastraat Amsterdam-Oost
Het Badhuis

Wat in 1942 geopend werd als – uiteraard – Badhuis, is nu een café-restaurant. Nog steeds met dezelfde roeping: een ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Maar ook als je er niet in de buurt woont ben je er meer dan welkom. In het café van Het Badhuis drink je koffie, lees je wat of drink je ’s avonds een biertje en in het restaurant lunch en dineer je. Voor een klein prijsje eet je er heerlijk! Wedden dat je er de hele avond blijft zitten?
Javaplein 21, Amsterdam
www.badhuis-javaplein.nl

Beeld: Wilde Zwijnen, Hartje Oost, Rum Barrel, The Walter Woodbury Bar,

Delen:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

3 reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief