Hotspots Strijp-S Eindhoven: winkelen, eten, drinken

Het Ketelhuis hotspots Strijp-S

Strijp-S zit vol leuke hotspots. Dit stadsdeel is het voormalige bedrijventerrein van Philips, nu is het het cultureel en creatief hart van Eindhoven. Je kunt er winkelen, eten, drinken en in de zomer fijn op een van de terrassen zitten. Met deze 5x hotspots Strijp-S mis je niks.

Fun fact: mijn nu 91-jarige opa heeft jarenlang voor Philips gewerkt. Elke zomervakantie vertoefden ze in Zuid-Frankrijk en hielp hij mede-campinggasten bij het aansluiten van (schotel)televisie. Hij werd er zelfs mister Philips genoemd, haha.

Gusj woonwinkel hotspots Strijp-S

5x de leukste hotspots Strijp-S

Wil je ook naar deze hotspots op Strijp-S? Je komt er met de auto of met het openbaar vervoer. Als je met de trein naar Eindhoven gaat, kun je bij station Strijp-S uitstappen en eerst deze hotspots bezoeken. Genoeg gezien van de hotspots Strijp-S? Dan wandel je in 20 minuten naar het centrum van Eindhoven.

Gusj Market – Interieurwinkel

Kim Citystyleguide Gusj hotspots Strijp-S

Een van de leukste interieurwinkels van Eindhoven is zeker weten Gusj op Strijp-S. Het industriële pand staat vol banken, kasten, tafels en stoelen. Ook slaag je er voor kleinere items als hangende vazen, toffe kleden en lampen. Aan accessoires als glazen, kaarsen en kussens ook geen gebrek trouwens. Het is een feestje om door Gusj Market heen te lopen en om wat te drinken. Want dat kan er ook. Even als bloemen kopen trouwens, net als op een echte markt. Als je een woonwinkel meestal ook maar saai vindt en winkels als Loods 5 wél tof vindt, dan ben je bij Gusj op de juiste plek.
Ketelhuisplein 10, Eindhoven
www.gusjmarket.nl

Het Ketelhuis – Restaurant

Het Ketelhuis bovenverdieping hotspots Strijp-S

Is het een bar? Is het een restaurant? Is het een feestlocatie? Het Ketelhuis is het allemaal. In de zomer kun je er goed vertoeven op het terras, ‘s avonds drink je er gezellig een drankje en in de winter is de bovenlocatie (te huur voor feesten en partijen) open. Hadden wij het eerste weekend van maart even mazzel dat het sneeuwde. Anders hadden we deze prachtplek misschien helemaal niet van binnen gezien. Ik werd verliefd op de zwart-witte tegelvloer, de toffe inrichting en zelfs de druipkaarsen op tafel. I’ll be back!
Ketelhuisplein 1, Eindhoven
www.ketelhuis.com

Urban Shopper – Winkelcentrum

Zitfabriek hotspots Strijp-S

In het Urban Shopper winkelcentrum op Strijp-S vestigen verschillende merken. Het is een grote ruimte op de begane grond van gebouw Anton, een voormalige Philips fabriekshal. In de hal loop je rond tussen verschillende shop in shops, die allemaal hun eigen unit hebben. Zo ‘zit’ er de Zitfabriek voor stoelen, banken en fauteuils, is er een ‘store’ met merkkleding en zelfs een fietsenwinkel.
Torenallee 60, Eindhoven
www.urbanshopper.nl

Radio Royaal – Restaurant

Radio Royaal hotspots Strijp-S

Restaurant Radio Royaal is elke avond van 18.00 – 22.00 uur open voor een Frans-Duits diner. Een greep van de menukaart: Flammkuchen, prei-aardappelsoep, kip van het spit, kabeljauw met spitskool, kaas met vijgencompot. Je kunt alle gerechten los bestellen of voor een driegangenmenu voor €32,50 kiezen. Waar het restaurant zit? In het voormalig energiehuis van Philips, hoe tof!
Ketelhuisplein 10, Eindhoven
www.radioroyaal.be

Pastryclub – Patisserie

Pastryclub hotspots Strijp-S

In de voormalige Machinekamer van Philips vind je de Pastry Club, pal naast Gustj Market. Je kunt er allerlei lekkers afhalen of direct in het pand op Strijp-S aan een van de tafeltjes opeten. En met pastry bedoelen we chocolade (de meest bijzondere combinaties), nougat, ijs en taartjes. Pastryclub staat voor vernieuwende smaken en variaties. Yum!
Ketelhuisplein 7-9, Eindhoven
www.pastryclub.nl

Let’s get social!
Volg jij CityStyleGuide al op Facebook, Insta Stories en Instagram? Ik zie je daar!

Meer inspiratie voor een weekendje weg? Deze tips voor een weekendje Groningen wil je niet missen. 

Beeld hotspots Strijp-S: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

    Leave a Reply