House of Small Wonder Berlijn

House of Small Wonder Berlijn

Een van de leukste ontbijt- en lunchtentjes in Berlijn is House of Small Wonder Berlijn. Wat in 2010 in Brooklyn in New York begon, kwam in 2014 naar Berlijn. En met succes, want de wachtrij in het weekend is vrij lang.

House of Small Wonder Berlijn

Wij gingen er op zondagmiddag rond 12.30 uur hongerig, maar met goede moed heen. Wanneer je binnenstapt zie je al gelijk de wenteltrap naar boven en de gezellige planten overal staan. Het was heel druk beneden en het bleek dat je de trap op moest lopen om boven – in het restaurant zelf – je naam op de lijst moest laten zetten. Wij zouden zo’n 45 minuten moeten wachten. Omdat we dat zonde van onze Berlijn-tijd vonden, besloten we op maandagochtend terug te gaan. En dat was een goed idee! Rond 10.15 uur konden we gelijk doorlopen en waren er zelfs een paar plekken vrij.

House of Small Wonder Berlijn

House of Small Wonder is niet groot, maar wel heel gezellige en knus. De trap is denk ik het meest gefotografeerde ‘item’, vaker nog dan het eten. De inrichting boven is ‘ouderwets hip’ met gezellig vogeltjesbehang. Van buiten lijkt het overigens net een kantoorgebouw, je moet wel weten dat het er zit om het goed te zien. House of Small Wonder heeft zijn naam te danken aan de kleine wonderen die dagelijks gebeuren en het leven zo mooi maken.

Ontbijt en lunch House of Small Wonder

Op het menu? Croissants, matcha cookies, chocoladecake, scrambled eggs, salades en miso soup. Maar ook all day brunch gerechten zoals homemade granola en fruit met Griekse yoghurt en eieren met aardappel gratin. Wij gingen voor de croque madame met ham en gruyère kaas, bechamelsaus en scrambled eggs en voor de croissant French toast.

De laatste had ik en was echt superlekker. Je krijgt twee croissantjes als French Toast met daarbij vers fruit, maple syrup en slagroom. Wel had ik erna nog trek, maar dat kan ook aan mij liggen. Of aan het late ontbijt.

Cash only

Op veel plekken in Berlijn kun je alleen contant betalen. Ook bij House of Small Wonders is het cash only. Zorg dus dat je van tevoren gepind hebt.

House of Small Wonder Berlijn

Waar: Johannisstraße 20, Berlijn
Open:
elke dag van 9.00 tot 17.00 uur
Website: www.houseofsmallwonder.de

Let’s get social!

Volg je CityStyleGuide al op Insta Stories, Instagram en Facebook? Ik zie je daar!

Beeld House of Small Wonder Berlijn: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

3 reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief