Hummus walhalla: Juuls Hummus in Utrecht

Hummus walhalla: Juuls Hummus in Utrecht

Utrecht is weer een nieuwe hotspot rijker. En wat voor een! Juuls Hummus is een waar hummus walhalla en een must visit voor elke liefhebber van de kikkererwtenpuree. En wij – als hummus fans – kunnen het weten.

Juuls Hummus

Het kan niet anders dan dat je vrolijk wordt ontvangen bij Juuls Hummus aan de Baanstraat in Utrecht. De ruime winkel heeft een paar zitjes bij het raam waar je je maaltijd kunt nuttigen, maar je kunt alles ook to go nemen. De hummus is – uiteraard – huisgemaakt en megalekker. Wij namen een bakje van de kikkererwtenpuree mee naar huis voor op brood, toast of een cracker. Een klein bakje is vier euro en voor een grote betaal je 5 euro. De vraag is, waarom je dan (zoals wij) ooit voor een klein bakje zult kiezen. Snel maar weer terug naar Juuls dus! Dan nemen we gelijk ook een bakje Baba Ganoush mee.

Hummus walhalla: Juuls Hummus in Utrecht
Hummus Bowls

De hummus hotspot staat bekend om zijn complete maaltijden. Hummus wordt hier niet alleen gezien als smeersel voor op brood, maar ook écht als gerecht. Zo zijn er de hummus bowls die je zelf kunt samenstellen. Je kiest eerst je portie: normaal (met één pitabroodje) of groot (met twee pitabroodjes). Ook beslis je of je voor volkoren of wit brood gaat. Vervolgens kies je zoveel toppings als je wilt, waar je per topping een paar euro voor betaald. Kikkererwten met citroendressing, gebakken aubergine, champignons, uien, stoofvlees of romige tahin bijvoorbeeld. Tot slot maak je je bowl af met een garnering: geroosterde pijnboompitten of geschaafde amandelen.

Hummus walhalla: Juuls Hummus in Utrecht

Wil je het liever makkelijk en gewoon iets aanwijzen van het bord? Ook dan is er genoeg keuze. Er is een bowl met kikkererwten met tahin en pijnboompitten, een bowl met kikkererwten met aubergine, tahin en pijnboompitten of een Juuls Bowl met aubergine, champignons en geschaafde amandelen. Ook kun je gaan voor de bowl met stoofvlees, champignons en geschaafde amandelen. Hier kies je wederom voor de normale of de grote bowl. Deze worden geserveerd met een pittige saus, citroendressing, olijven en zoetzure augurken. Yum! De prijzen liggen overigens tussen de 8 euro en 10.50 euro, voor een complete maaltijd.

Hummus walhalla: Juuls Hummus in Utrecht

Voor een variant zonder brood, ga je voor een salade bowl. De couscous met gebakken groenten bevat groeten uit de oven, kikkererwten, rozijnen, feta en een muntdressing en de quinoa salade is met bietjes, seizoensgroenten, feta en frisse dilledressing. Tot slot is er een aubergine salade met bladgroenten, tahin dressing en geroosterde pijnboompitten. Eet smakelijk! 

Waar: Baanstraat 1, Utrecht
Open: Dinsdag tot en met zondag
Website: Facebookpagina

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief