IJsland Smaakmakers in de Maasstraat in Amsterdam

IJsland Smaakmakers

IJsland Smaakmakers in de Maasstraat in Amsterdam heeft niet alleen megalekkere ijsjes, ook voor ontbijt, koffie en pannenkoeken ben je er aan het juiste adres.

IJsland Smaakmakers

Het ijs van IJsland Smaakmakers is om over naar huis te schrijven: ter plekke bereid en gemaakt van pure ingrediënten. Zoals de naam Smaakmakers al zegt, staat smaak voorop. Maar die smaak komt wel van échte ingrediënten. Daarnaast wordt het fruitijs zonder melk en room gemaakt. En om die smaak te waarborgen worden de appels uit Nederland, de pistache en het citrusfruit uit Italië en de frambozen uit Frankrijk gehaald. Daar waar ze het lekkerst zijn. Benieuwd naar de ijssmaken? Wat denk je van sinas-gember, salted-caramel, appel-zoethout-steranijs? Yum!

IJsland Smaakmakers
Pannenkoeken

Huh, pannenkoeken in een ijszaak? Halló weet je wel niet hoe lekker pannenkoeken mét ijs zijn. Dat ook de pancakes lekker zijn, hoeven we je niet te vertellen. Je kunt kiezen uit: zoet, hartig of gevuld. En gevuld is dan met bijvoorbeeld kaas, spinazie en champignons, bolognese of hummus, rucola en tomaat. Bij de zoete pannenkoeken hebben ze naast de bekende varianten met kaneelsuiker en appel ook banaan met Nutella of noten en salted caramel. Wij hebben gelijk honger hoor jongens. Alle pannenkoeken zijn overigens gemaakt van zuurdesembeslag en worden gebakken in roomboter. Daarbij drink je biologische frisdranken en huisgemaakte limonades.

IJsland Smaakmakers
Ontbijt

Vind je 9 uur ‘s ochtends te vroeg voor een ijsje of pannenkoek, maar wil je toch naar IJsland Smaakmakers? Dan hebben we goed nieuws voor je: je kunt er heerlijk ontbijten. Dat doe je er met yoghurt en granola (als je gezond wil doen) of met wentelteefjes (als je iets te vieren hebt, of er gewoonweg zin in hebt). De wentelteefjes maken ze bij IJsland Smaakmakers van briochebrood of hartog’s rozijnen. Je kunt ook voor de eitjes, tosti’s of salades (misschien iets later dan 9.00 uur) gaan. Kopje koffie er bij en niets meer aan doen.

Waar: Maasstraat 63, Amsterdam
Open: Dinsdag – donderdag van 9.00 – 19.00 en
Website: www.ijsland-ijs.nl

Op zoek naar nog meer lekkere ijssalons in Amsterdam? Bekijk dan dit artikel! 

Beeld: IJsland Smaakmakers

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief