Lekkerste ijssalons van Amsterdam

Lekkerste ijssalons van Amsterdam

Summer time! Of je nu op een terrasje zit, langs de grachten wandelt of in het park op je kleedje ligt, er hóórt ijs bij! Om het je wat makkelijker te maken zetten wij de lekkerste ijssalons van Amsterdam – in willekeurige volgorde – voor je op een rijtje.

Dít zijn de lekkerste ijssalons van Amsterdam
IJsboutique

Het ijs bij de IJsboutique is lekker, heel erg lekker. Dat kan ook niet anders, want het is gemaakt door meester ijsbereider Luc Blok. Meester ijsbereider word je niet zomaar, dit is de hoogste graad van vakbekwaamheid in ijs. Het fruitijs bestaat uit vers fruit en versgeperste sappen, het hazelnootijs is gemaakt van hazelnoten uit het Italiaanse Piemonte en het vanille-ijs is gemaakt van vanillestokjes uit Madagascar. Maar ook de bijzondere smaken raspberry cumble pie en honing-vijgen ontbreken niet bij de IJsboutique. Pssst.. ze hebben ook ijsshakes, ijskoffies en scroppino’s.
Johannes Verhulststraat 107, Amsterdam
www.ijsboutique.nl

Monte Pelmo

Yes! In de zomerperiode – nu dus – is Monte Pelmo dagelijks van 13.00 tot 22.00 uur open. Heel fijn, want ook als je ‘s avonds na het eten zin hebt in goed ijs, kun je nog even binnenlopen bij deze ijssalon. Je kiest er uit talloze smaken roomijs als aardbei, chocolade, appeltaart, cookies, mokka, tiramisu en cheesecake en de lekkerste sorbetijsjes zoals groene thee, mango en watermeloen. Ga jij voor een hoorntje, bakje of slagroomwafel? Regelmatig komt Monte Pelmo met nieuwe smaken én je mag je ijsje gratis pimpen met nootjes en spikkels. Als dat geen feest is!
Tweede Anjeliersdwarsstraat 17, Amsterdam
www.montepelmo.nl

Lekkerste ijssalons van Amsterdam
Metropolitan

Metropolitan aan de Warmoesstraat heeft ijsjes die je doen watertanden en heel veel lekkere chocolade. Een topcombinatie als je het ons vraagt. Met gekke smaken als cacao beer en macaron ijs komen ze altijd weer met iets nieuws. Oh, en je kunt er zelfs een ijsproeverij doen. Mocht je niet kunnen kiezen.
Warmoesstraat 135, Amsterdam
www.metropolitan.nl

IJscuypje

My oh my wat is het ijs van IJscuypje lekker. En wat hebben we een geluk dat er veel ijssalons van IJscuypje in Amsterdam zijn. Met basissmaken als banaan, chocolade (wit, melk, puur), pinda, bloedsinaasappel, rabarber en vlierbloesemthee is het al lastig kiezen, maar dan zijn er ook nog specials. Hoe goed klinken: advokaat (niet alleen voor je oma), bitterkoekjes, speculaas, stroopwafels, kwarktaart, drop, dadel, bokkenpootjes en – misschien wel de beste smaak ever – caramel zeezout.
Diverse locaties in Amsterdam
www.ijscuypje.nl

Van der Linde

Bij banketbakkerij Van der Linde hoef je niet te kiezen uit talloze smaken, er is slechts een soort: slagroomijs. En lekker dat het is. Dat zie je al aan de rij die – weer of geen weer – er staat. De enige keuze die je hoeft te maken is welk formaat ijsje je wilt. Overigens is niet alleen het ijs bij Van der Linde heel lekker, de slagroomtruffels en hazelnootschuimtaart moeten eigenlijk ook mee.
Nieuwendijk 183, Amsterdam
Facebookpagina

Lekkerste ijssalons van Amsterdam
IJs van Oost

Aan de Javastraat zit IJs van Oost, een van de ijssalons waar je ambachtelijk bereid Italiaans schepijs scoort. De lekkerste smaken (onder andere framboos, after eight, citroen, straciatella, groene appel, chocolade, cookies, yoghurt-vijgen en kaneel) zijn allemaal zonder kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Er worden uitsluitend natuurlijke grondstoffen gebruikt voor het fijne schepijs. Wat zullen we vandaag eens nemen: roomijs, sobertijs of yoghurtijs?
Javastraat 79, Amsterdam
Facebookpagina

PepperMango

Wodka Wonder, lemoncello & watermelon en ananas dragon, geen smaak is bij PepperMango te gek. Geen fan van gewaagde smaken? Ook de populiare smaken als aardbeien, chocolade en vanille kun je hier natuurlijk halen. De huisgemaakte ijsjes gaan als warme broodjes over de toonbank, net als de macarons én koffie.
Rozengracht 35, Amsterdam
Facebookpagina

IJsmanschap

Voor ijs op een stokje moet je bij IJsmanschap zijn. De handgemaakte ijslolly’s zijn megalekker én weer eens wat anders dan een bolletje op een hoorntje. De smaken? Aardbei, bloedsinaasappel, witte chocolade met framboos, tiramisu, framboos, yoghurt chia aardbei, chocolade hazelnoot, kokos mango, dark chocolate, Vietnamese iced coffee, lemon cheesecake én de limited edition Italiaanse ricotta met sinaasappel. Maak je popsicle nóg gezelliger door er een laagje chocolade en nootjes aan toe te voegen. Yum!
Van Spilbergenstraat 2H, Amsterdam
www.ijsmanschap.nl

Stedentrip naar Rome op de planning? Bij deze ijssalons vind je het beste ijs! 

Beeld: CityStyleGuide

Delen:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

6 reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief