Japans restaurant Utrecht Westerkade Don Kounosuke

Japans restaurant Utrecht Westerkade Don Kounosuke

Aan de Westerkade in Utrecht zit een heel fijn Japans Restaurant: Don Kounosuke. Ze serveren er de typisch Japanse Don, een bowl met rijst en toppings. Wij waren er gisteren en wat was het lekker!

Japans restaurant Utrecht Westerkade Don Kounosuke

De Japanse eigenaresse en het personeel zijn superaardig en het eten is echt verrukkelijk. Je zit bij Don Kounosuke aan kleine houten tafels in het restaurant dat plek heeft voor zo’n 40 mensen. Wat een geluk dat we om de hoek wonen bij dit fijne Japanse restaurant, want dat we hier vaker gaan komen is een ding dat zeker is! Japanese Don is zo lekker!

Japans restaurant Utrecht Westerkade Don Kounosuke
Menu Don Dining Kounosuke

Het draait bij Don Dining Kounosuke natuurlijk om de Don: een bowl met rijst en toppings al vlees, tofu, vis of kip. Maar laten we beginnen bij het begin. Op het menu staan namelijk ook erg goede voorgerechten. Daar kies je er gemiddeld twee van om met z’n tweeën te delen. Wij konden niet kiezen en kozen er drie: de zalm sashimi, de Yasaigyoza (Japanse vegetarische dumplings) en de Yakitori (gegrilde kip).

Japans restaurant Utrecht Westerkade Don Kounosuke

In totaal heb je de keuze uit 9 koude en 8 warme voorgerechten. Op de kaart staan ook Edamame, tofu, avocado salade, Iberico met Japanse barbecuesaus en Japanse omelet. De voorgerechten komen na elkaar op tafel in de volgorde die het beste bij de smaak past. Dus bij ons eerst het koude en toen de warme voorgerechten.

Als hoofdgerecht kies je ieder een eigen Don. Je maakt een keuze uit de 11 Don op de kaart, varierent van een vegetarische Don met tofu of een Japanese Don met kip, beef of vis. Wij gingen voor de Tare yakitori Don met gegrilde kip en een heerlijk sausje en de Yakiniku Don met gemarineerde beef met knoflook soyasaus. Voordat de Don op tafel komt, komen ze langs met een dienblad vol mooie schaaltjes met toppings. Daar mag je er per persoon drie van uitzoeken. Denk aan Japanse peper, Nori, sesamzaadjes, wasabi, gember en citroen. Echt het is zó lekker! Ik vond vooral de nori en sesamzaadjes een goede aanvulling bij mijn Tare yakitori Don. Ook kun je jouw Don nog op smaak maken met wat sojasaus die standaard in een wit klein kannetje op tafel staat.

Japans restaurant Utrecht Westerkade Don Kounosuke

Je kunt Don op drie verschillende manieren eten. De eerste is precies zoals je hem uit de keuken geserveerd krijgt, dus met jouw gekozen toppings. De tweede is aangevuld met de kruiden en andere toppings waarvan je er drie hebt mogen kiezen. En de laatste manier is als bouillon, dat heet Drashi. Je krijgt er altijd een klein kannetje met bouillon bij en daarvan kun je als je wilt een scheutje bij het laatste beetje van je Don doen.

Prijs Don Dining Kounosuke

De voorgerechten bij Don Dining Kounosuke zijn tussen de 4 en de 8,50 euro. Voor Don varieert de prijs tussen de 12 en de 17,50 euro. Heel betaalbaar dus! Er is overigens maar een dessert: huisgemaakt Matcha ijs, voor 4,50 euro. Die kun je aanvullen met Shiratama (Japanese sticky rice ball) voor 1,50 euro of Dark crashed cookie voor 1 euro. Hoe lekker is dat!

Japans restaurant Utrecht Westerkade Don Kounosuke
Reserveren Japans restaurant Utrecht Westerkade Don Kounosuke

Wil je zeker zijn van een plekje in het Japanse restaurant aan de Westerkade? Reserveer dan op tijd een tafeltje. Wij hadden geluk dat er op zondagavond om 18.00 uur nog een tafeltje vrij was, maar de rest van het restaurant zat helemaal vol of was gereserveerd.

Waar: Westerkade 27, Utrecht
Open: dinsdag t/m zondag vanaf 11.30 uur
Website: www.don-kounosuke.com

We maakten ook een planning met de leukste tips voor een weekendje Utrecht!

Let’s get social!

Volg jij CityStyleGuide al op Insta Stories, Instagram en Facebook? Ik zie je daar!

Beeld Japans restaurant Utrecht Westerkade Don Kounosuke: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

2 reacties

    Leave a Reply