Weekendtip: Jenever & Gin festival in Groningen

Weekendtip: Jenever & Gin festival in Groningen

Vrijdag 23 juni en zaterdag 24 juni vindt het allereerste Jenever & Gin festival in Groningen plaats! Tijdens het festival kun je in de Der Aa-kerk (niet te verwarren met de AA, ha) tientallen soorten gin en jenever proeven. Puur, gemixt of in een lekkere cocktail. Als dat geen goed begin van het weekend is!

Weekendtip: Jenever & Gin festival in Groningen

Het Jenever & Gin festival is onderdeel van Groninginnedag op zaterdag 24 juni. Groninginnedag is de eerste nationale terugkomdag voor iedereen die iets heeft of heeft gehad met Groningen en is een soort Koningsdag. Inclusief eierballen, droge worst en Hooghoudt jenever.

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni wordt de Der Aa-kerk in Groningen omgetoverd tot heus jenever en gin walhalla. Tijdens het festival zal Lennart Deddens, die bartender van het jaar 25 én Hooghoudt Smaakmaker is, met een team van professionele bartenders de kunst van mixology laten zien achter de showbar.

Weekendtip: Jenever & Gin festival in Groningen

Je gaat op ontdekkingstocht naar de rol van jenever in cocktailbars en je leert hoe deze typische Nederlandse drank de karakteristieke smaak krijgt. Ga vooral ‘s avonds naar de pop-up speakeasy bar op het water. Wil je helemaal een fancy ervaring? Een deel van de kerk wordt vrijdag- en zaterdagavond omgetoverd tot sterrenrestaurant! Er bij zijn kan door een kaartje voor de Chef’s Table te kopen. Deze Chef’s Table wordt georganiseerd door Hooghoudt samen met  Michelinchefs Steven Klein Nijenhuis van Herberg Onder de Linden in Aduard en collega chef en eigenaar Jeroen Sportel van Bistro Vive la Vie in Groningen. Zij bereiden culinair hoogstandje die uiteraard volledig geïnspireerd is op jenever.

Foodtruckplein

Rondom de kerk is tijdens het festival een foodtruckplein, waar je lekker alle jenever en gin kunt proeven. Je tickets koop je online voor 22,50 euro en je entreebewijs is inclusief een glas en de mogelijkheid om alle dranken te proeven. Tickets aan de deur zijn 25 euro en een plek aan de Chef’s Table 99 euro.

Waar: Akerkhof 2, Groningen
Website: www.jenevergin.nl

Ben je in Groningen? Wij maakten een lijstje met de leukste hotspots voor een weekendje Groningen. Enjoy!

Beeld: Jenever & Gin festival
Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply