Jozef aan de Mariaplaats in Utrecht

Jozef aan de Mariaplaats in Utrecht

De huiselijke uitstraling van Jozef aan de Mariaplaats in Utrecht voel je direct bij binnenkomst. Het is er groot, gezellig en heeft door de indeling verschillende ‘ruimtes’. Je komt er voor ontbijt, lunch, diner of gewoon om even op te warmen met een drankje.

Jozef aan de Mariaplaats

Saai is de kaart er nooit, de dinerkaart wisselt maar liefst vier keer per jaar. Dit mede doordat de ingrediënten zoveel mogelijk seizoensgebonden zijn. Ontbijt kan overigens tot 16.00 uur, kun je mooi de hele dag genieten van de zelfgebakken croissants van Jozef. Gisteren lunchte ik er met twee volkoren boterhammen met hummus (my favorite!) met een soort crumble van feta en courgette. Ook de tosti’s zijn er erg lekker, vooral die met chorizo en paprika. Een fijne combi!

Jozef aan de Mariaplaats in Utrecht

Ik spiekte natuurlijk ook even op de dinerkaart van deze spot in Utrecht en ik weet al wat ik de volgende keer bestel. Het ziet er allemaal zo lekker uit. Overigens is de drankkaart bijna even lang als de kaart met al het lekkere eten. Tip: limonade van de Roze Bunker in de smaak aardbei-hibiscus. Dit is een siroop gemaakt van verse aardbeien met hibiscus die – zoals op de kaart staat – ‘het zoete breekt en de siroop meer karakter geeft’. In combinatie met spa rood en de ijsblokjes gevuld met fruit is het net een echte cocktail.

Jozef aan de Mariaplaats in Utrecht

Ondertussen staan er gouwe ouwe nummers op en is het personeel vriendelijk. De open keuken geeft een nog huiselijker gevoel, net als de banken en de speelhoek voor de kleintjes. Op de agenda staan regelmatig gezellige ‘eventjes’ zoals een muziekbingo, live muziek en een pubquiz. Ook leuk: bij het afrekenen krijg je geen afgezaagd Wilhelminapepermuntje, maar een schattig zakje met daarin jellybeans. Als een soort cadeautje!

Waar: Mariaplaats 50, Utrecht
Website: www.jozefutrecht.nl

Beeld: Jozef eten en drinken & CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief