Kerstmarkten in Hannover – in het historisch centrum

Kerstmarkten in Hannover kerstkraam

Kerstmarkten in Hannover? Ho, ho, ho! Heb je altijd al eens een kerstmarkt willen bezoeken? Dan is deze Duitse stad een goede keuze. Wij gingen je voor om de boel te verkennen en hebben nu nóg meer zin in kerst.

Dat er zoveel leuke kerstmarkten in Hannover zijn, dat had ik niet verwacht. Door het oude centrum zijn allerlei verschillende markten die in elkaar overlopen. Zo sta je het ene moment op een Finse markt en het volgende moment op de Middeleeuwse markt. Hoe leuk is dat!

Kerstmarkten in Hannover – Weihnachtsmarkt an der Marktkirche

Omdat wij met een gids op pad gingen, hebben we de allerleukste kerstmarkten van de stad bezocht. Vanaf het station Hauptbahnhof – waar ook de trein vanuit Amsterdam aankomt – loop je zo naar alle gezellige kerstmarkten.

De eerste is direct voor het centraal station, waarna je overal in de stad knusse kraampjes aantreft. Vergeet vooral niet de etalages van het warenhuis Galerie Kaufhof te bewonderen. Zo leuk met al die bewegende knuffels.

Weihnachtsmarkt an der Marktriche

Hauptbahnhof

Op de markt voor het Hauptbahnhof stap je direct de gezelligheid in. Er staan zo’n 40 kramen met allerlei lekker eten, drinken en winkeltjes. Dit is een redelijk ‘algemene’ kerstmarkt, de rest die hieronder volgen zijn nóg leuker en meer bijzonder.
Waar: Ernst-August-Platz, Hannover
Wanneer: tot 30 december 2018
Tijden: tot 20 december van 11.00 – 21.00 uur, op 21 december van 11.00 – 23.00 uur, van 22 tot 23 december van 11.00 – 21.00 uur, op 24 december van 11.00 – 14.00 uur en van 26 december – 30 december van 11.00 – 21.00 uur. Gesloten op 25 december.

Kerstmarkten in Hannover

Fins kerstdorp

Op het Ballhofplatz waan je je in het Finnische Weihnachtsdorf in Finland. Alles is er in Scandinavische stijl: van de eetkraampjes, tot de glögi-glühwein (de Finste, minder zoete variant) en marktwinkels. Er is een grote tipitent opgezet waar je kunt opwarmen bij de vuurkorf. Natuurlijk eet je er verse zalm van de ‘barbecue’.  Deze Weihnachtsmarkt an der Marktkirche vind je bij Am Markte.
Locatie: Ballhofplatz, Hannover
Wanneer: te bezoeken tot 22 december 2018
Tijd: 11.00 – 21.00 uur

Middeleeuwse kerstmarkt

Vanaf het Fins kerstdorp loop je zo door naar de middeleeuwse kerstmarkt. Een heel andere ervaring! Hier in de ‘middeleeuwen’ lopen ridders, kun je spellen doen die in de middeleeuwen gespeeld werden, bekijk je spectaculaire (vuur)shows. De marktmensen zijn allemaal geheel in thema historisch verkleed.
Locatie: Am Hohen Ufer, Hannover
Wanneer: te bezoeken tot 22 december 2018
Tijd: 11.00 – 21.00 uur

Wunschbrunnen Wald kerstmarkt Hannover

Wunschbrunnen Wald – de allerleukste kerstmarkt

Onze favoriet was toch wel Wunschbrunnen Wald, eveneens in het historisch centrum. Om de wensput (wunschbrunnen) heen is een mini bos gebouwd met torenhoge dennenbomen. Eenmaal op deze gezellige markt vind je overal hoekjes waar mensen gezellig bij elkaar staan. Ook zijn er een paar plekken waar je een warme drank kunt halen, om het kerstgevoel compleet te maken. Je raadt al waar wij te vinden waren met een glüwein in de hand. Écht een aanrader!
Locatie: Holzmarkt, Hannover
Wanneer: te bezoeken tot 22 december 2018
Tijd: 11.00 – 21.00 uur

Eten en drinken op de Weihnachtsmarkt

Op deze gezellige kerstmarkten in het historisch centrum van Hannover komt de geur van glüwein, winter en kerst je tegemoet. Twijfel je wat voor lekkers je moet bestellen? Ga dan voor de Mutzen, een soort mini oliebollen waar je allerlei toppings op kunt doen, of voor langos. Deze Hongaarse snack (zeg maar gerust maaltijd) heeft een basis van deeg en wordt eveneens gefrituurd. Wij namen de variant met héél veel kaas en ham. Je zit de rest van de dag vol, dus delen is een goede optie.

Langos kerstmarkt

Let op de openingsdagen

Let op: veel kerstmarkten zijn tot 22 december geopend. Alleen de kerstmarkt voor het station is tot 30 december geopend. Op Eerste Kerstdag zijn alle markten gesloten. Zorg ervoor dat je daarvan op de hoogte bent voordat je je weekendje Hannover boekt.

Meer informatie over de kerstmarkten in Hannover? Bekijk dan de website www.visit-hannover.com

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Visit Hannover. 

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply