Koffie hotspots! 15x koffietentjes in Amsterdam, Rotterdam, Amersfoort

koffie hotspots

Koffie hotspots: dit zijn de 15 leukste adressen om koffie te drinken tijdens je stedentrip naar Amersfoort, weekendje Amsterdam en dagje Rotterdam. We verzamelden de gezelligste plekjes, waar ze de beste koffie en gebakjes hebben.

15x koffie hotspots

koffie hotspots
5x koffietentjes in Amsterdam
Hartje Oost – koffie hotspots Amsterdam

Koffieboetiek Hartje Oost is een van de leukste hotspots in de Javastraat in Amsterdam. Het is er gezellig ingericht en na de koffie kun je er ook nog shoppen. Op de koffiekaart? Van Lungo tot Latte. P.S. Hartje Oost heeft ook soja-, kokos-, haver- en amandelmelk.
Javastraat 23, Amsterdam
www.hartjeoost.nl

The Cone Masters – koffie hotspots Amsterdam

Vind je koffie in een beker saai? Dan moet je bij The Cone Masters in Amsterdam zijn. Hier serveren ze koffie in een ijshoorntje met chocolade. Door de warme koffie smelt de chocolade en heb je een heerlijke combinatie.
Vijzelgracht 41, Amsterdam
www.facebook.com/theconemasters

House of Watt – koffie hotspots Amsterdam

House of Watt wordt ook wel de huiskamer van Oost genoemd. Je begrijpt: je voelt je er direct thuis. Je kunt er vergaderen met koffie, werken met koffie, bijpraten met koffie, lezen met koffie…
James Wattstraat 73, Amsterdam
www.houseofwatt.nl

Betty Blue – koffie hotspots Amsterdam

Het lukt je bij Betty Blue niet om alleen koffie te bestellen. Bereid je maar voor op een flink stuk cheesecake of red velvet. Dit leuke koffietentje vind je in de buurt van de Nieuwmarkt.
Snoekjessteeg 1-3, Amsterdam
www.bettyblueamsterdam.nl

Bar Botanique – koffie hotspots Amsterdam

Het interieur van Bar Botanique trekt je naar binnen, dit groene walhalla kan niemand weerstaan. Gelukkig is de koffie er ook nog eens goed en smaken de sweet snacks ook heel erg goed. Ga jij voor bananenbrood of carrotcake?
Eerste Van Swindenstraat 581, Amsterdam
www.barbotanique.nl

koffie hotspots
5x koffietentjes in Rotterdam
Man Met Bril Koffie – koffie hotspots Rotterdam

Man Met Bril Koffie is zeker een van de beste koffietentjes van Rotterdam. Je drinkt er koffie op het hoofdkantoor tussen de branders en stapels koffiebonen en ziet er hoe je de koffie wordt gemaakt. Niet geheel onbelangrijk: lekker dat het zwarte drankje bij Man met bril Koffie is.
Vijverhofstraat 70, Rotterdam
www.manmetbrilkoffie.nl

SUE – koffie hotspots Rotterdam

Een dubbele espresso, cappuccino of een café latte met biologische amandel- of sojamelk? Daar draaien ze bij hotspot SUE Rotterdam hun hand niet voor om. Al het lekkers voor bij de koffie is zoet zonder suiker. De sticky toffee en tiramisue zijn aanraders én natuurlijk suikervrij.
Karel Doormanstraat 372-374, Rotterdam
www.sue-food.nl

De Koffiebar – koffie hotspots Rotterdam

Ook aan de Karel Doormanstraat vind je De Koffiebar. Bij deze hotspot weten ze wel wat goede koffie is en de keuze is enorm. Van de Marrochino (chocolade crème espresso met opgeschuimde melk cacao) tot de Caffe After Eight: een espresso met mintsiroop, opgeschuimde melk en cacao.
Karel Doormanstraat 352, Rotterdam
www.dekoffiebar.com

Thoms – koffie hotspots Rotterdam

Bij Thoms Rotterdam drink je met een beetje lekker weer je koffie op het terras. Niet alleen de koffie smaakt goed, ook kun je er goed lunchen, dineren en zelfs uitgaan.
Meent 131 -129, Rotterdam
www.thoms.nu

Hopper Coffee – koffie hotspots Rotterdam

Verser kan niet: bij Hopper Coffee drink je koffie uit eigen branderij. Vers geroosterde bonen, dat proef je. Bij deze koffiebar zit je in een industrieel ingericht pand en bestel je veel te snel iets te eten van de kaart.
Schiedamse Vest 146, Rotterdam
www.hopper-coffee.nl

koffie hotspots
5x koffietentjes in Amersfoort
Hemels – koffie hotspots Amersfoort

Koffie zonder taart is als brood zonder beleg. En laat die taart bij Hemels in Amersfoort nou net heel lekker zijn. De koffie natuurlijk ook. Voor wie een gewaagd bakkie pleur wil is er zelfs Kletskop koffie: met naast kletstkop ook vanille- en karamelsiroop en room.
Langestraat 63, Amersfoort
www.grandcafehemels.nl

Coffee Corazon – koffie hotspots Amersfoort

De beste bonen worden bij Coffee Corazon in Amersfoort zelf gemalen. Ze zetten de (meeste) biologische en eerlijke koffie met de hand en er zijn altijd drie verschillende soorten koffiebonen. Fun fact: als je wat wil lezen, pak je een boek uit de kast. Nog niet uit? Dan mag ‘ie zelfs mee naar huis.
Krommestraat 18, Amersfoort
www.coffeecorazon.nl

Livingstone Coffee – koffie hotspots Amersfoort

Een van de leukste koffietentjes van Amersfoort is Livingstone Coffee. Naast dat je er goede koffie drinkt, koop je er ook koffiebenodigdheden voor thuis. Vraag over koffie? Livingstone Coffee kan deze altijd beantwoorden.
Groenmarkt 11, Amersfoort
www.facebook.com/LivingstoneCoffee

Kaldi – koffie hotspots Amersfoort

Koffie bij Kaldi is altijd een goed idee. De smaak, de sfeer, alles klopt bij dit koffietentje in Amersfoort. Gebak? Check! Er is zelfs lactosevrij gebak. Hoe goed klinkt ook de hersftkoffie met karamel?
Kamp 10, Amersfoort
www.kaldi.nl

Espressobar De Korte Gracht – koffie hotspots Amersfoort

No worries, bij Espressobar De Korte Gracht hebben ze heus niet alleen goede espresso. Ook de cappuccino staat voor je klaar. Liever een Irish Coffee? Kan ook hoor. De koffie die ze bij deze laatste van de ’15x koffietentjes’ serveren, wordt in Amersfoort op traditionele wijze gebrand bij Royal Taste Company.
Kortegracht 2, Amersfoort
www.dekortegracht.nl

Let’s get social!

Volg je CityStyleGuide al op Instagram Stories, Instagram en Facebook? Ik zie je daar!

Beeld: CityStyleGuide, The Cone Masters, Man Met Bril Koffie, Livingstone Coffee
Uitgelichte afbeelding: Pixabay 

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

4 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief