Koningsdag festivals 2017: per stad de leukste feestjes

Koningsdag festivals 2017: per stad de leukste feestjes

Op donderdag 27 april 2017 is het Koningsdag! En daar hoort natuurlijk een leuk feestje bij. Zie jij door alle festivals het feest niet meer? Onze Koningsdag agenda helpt je op weg. Deze festivals voor donderdag 27 april 2017 zijn de moeite waard, met of zonder poncho! Al hopen we natuurlijk – net als ieder jaar – weer op een strakblauwe lucht met veel zon.

Koningsdag festivals 2017: dit zijn per stad de leukste feestjes
Rotterdam
Kralingse Bos festival

Ook dit jaar vier je Koningsdag in het Kralingse Bos in Rotterdam. Op donderdag 27 april 2017 kleurt het Bos niet oranje, maar goud. Met heel veel lekkere deuntjes. Van De Jeugd van Tegenwoordig tot de Vengaboys. En alles daar tussenin.
Kralingse Bos, Rotterdam
www.kralingsebosfestival.nl

Kroon Festival

Zet je kroontje maar op, want tijdens Kroon Festival in Rotterdam gaat het helemaal los. Aan de voet van de Erasmusbrug dans je op de beats van Nederlandse house/deephouse dj’s. Denk aan Michel de Hey, Luuk van Dijk, Buurman & Buurman en nog veel meer.
Willemsplein 85, Rotterdam
www.kroonfestival.nl

Oranjebitter

Oranjebitter is een uit de klauwen gewassen huisfeestje, waar duizenden mensen op af komen. Het thema is dit jaar ‘Kingpin’, zo kan er gebolwd worden, maar dan op een andere manier dan je verwacht. Ook is er veel te doen en zijn er zeven verschillende stages. Van Silent Disco tot de Yardbird. Het Euromastpark kleurt speciaal voor Oranjebitter – hoe kan het ook anders – oranje en de 90’s, house en hip-hop hits slaan je om de oren. Ook is er genoeg lekkers te eten door de speciale food truck line-up.
Het Park, Rotterdam
www.oranjebitter-rotterdam.nl

Koningsdag festivals 2017: per stad de leukste feestjes
Utrecht
Janskerkhof kleurt oranje

Ook het Janskerkhof in Utrecht kleurt oranje. Op Koningsdag is het een groot oranje walhalla. Een ongedwongen sfeer, gezelligheid, lekkere muziek, drankjes en andere feestelijkheden komen samen op donderdag 27 april. Overigens begint de oranjegekte er al op Koningsnacht op woensdag 26 april van 18.00 tot 1.00 uur. Kun je er op Koningsdag van 14.00 tot 18.00 uur weer terecht.
Janskerkhof, Utrecht
Facebookpagina

Koningsdag in ‘t Zand

Bij strandtent Soia (Strand Oog in Al) vier je op 27 april Koningsdag in ‘t Zand. Weer of geen weer. 90’s, 00’s, Disco, hip hop, alles wordt op deze feestelijke dag uit de kast gehaald. Morris V, No Hits No Glory, Fluff Disco Soundsystem en vele anderen zorgen voor de beats. Leuk: de toegang is gratis en het feestje gaat tot in de late uurtjes (22.00 uur) door.
Kanaalweg 199, Utrecht
www.soia.nl

Amsterdam
Oranjebloesem

Een stukje buiten de stad vindt het festival Oranjebloesem op 27 april plaats. Tijdens Koningsdag kun je op Blijburg Aan Zee de stad ontvluchten en kiezen voor een alternatief feestje. Met je voeten in het zand genieten van de muziek van eigenzinnige artiesten op de vijf verschillende podia.
Pampuslaan 501, Amsterdam
www.oranjebloesem.com

Koningsdag festivals 2017: per stad de leukste feestjes
Loveland van Oranje

Amsterdam-Oost staat geheel in het teken van Loveland. Het Meerpark gaat uit z’n dak op onder andere Michel de Hey B2B Wouter S, Rod B2B Juan Sanchez en Dubfire B2B Steve Rachmad. Wil je er bij zijn? Koop dan snel je ticket, want ze gaan hard!
Radioweg 64, Amsterdam
www.lovelandvanoranje.com

Kingsland

In Den Bosch (Brabanthallen), Groningen (Stadspark Drafbaan), Twente (Het Hulsbeek), Maastricht (de MECC) en Amsterdam (de Rai) regeert Kingsland 2017. Het grootste eendaagse dancefeest van Nederland vind op deze vijf locaties tegelijk plaats, omdat het festival vijf jaar bestaat. Tiësto, Martin Garrix, Don Diablo, Sem Vox, Blasterjaxx, Sam Feldt, The Flexican, Lil’ Kleine, The Partysquad, ongeveer iedereen draait, zingt en danst er.
Europaplein 22, Amsterdam
www.kingslandfestival.nl

Beeld: CityStyleGuide 

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

    Leave a Reply